Un medic, cu rezidențiatul la Paris, vine la spitalul din Călărași

spital 2Managerul Spitalului Județean Călărași a fost prezent într-o conferință de presă, în cadrul căreia ne-a informat că celor 50 de medici din spital, li se va mai adăuga, în curând, încă un specialist.

Este vorba de o tânără care și-a făcut rezidențiatul la Paris, în specialitatea ATI (anestezie, terapie intensivă) și care va veni să lucreze la Spitalul Județean de Urgență Călărași.

“Și-a dat examenul de specialitate, în lunile septembrie și octombrie a.c., iar în acest moment avem contract cu ea, dar este o perioadă neclară. A luat examenul, dar mai durează, până la două luni, până cînd ministerul Sănătății va emite documentul. După ce va veni, va coordona secția ATI. Mai suntem în discuții cu un medic basarabean. Dacă va dori să vină, vom putea asigura gărzile și toate secțiile de chirurgie ale spitalului vor merge în flux continuu.

Singurul medic ATI-ist, pe care îl are spitalul, este dr.  Lucica Farcaș, care s-a pensionat și lucrează, în baza unui contract,  pentru câteva ore pe zi. Din acest motiv, operațiile nu se pot face după ora 16.00. Chiar și în cazurile grave, știți și dumneavoastră, că nu venea medicul după ce i se încheia programul să facă anestezia.”, a spus managerul spitalului.

Întrebat ce salariu va avea medicul ATI-st, managerul Dan Romulus Șerban a declarat că, numai, 1.500 de lei. Un răspuns simplu care arată motivul pentru care cele peste 30 de posturi de medic, scoase la concurs, au rămas neocupate.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Comuna Borcea/ Încă 15 km de drum vor fi modernizați

mie nov. 11 , 2015
Lucrările de modernizare a drumurilor, în comuna Borcea, continuă prin actul adițional semnat de primarul comunei, Aniel Theodor Nedelcu. La cei 10 km de asfalt, executați până acum, se adaugă încă 15 km, conform actului adițional semnat, în această săptămână, pentru proiectul: « Modernizare străzi în comuna Borcea.» Valoarea totală a […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!