Un jandarm este primul român care va lua parte la misiunea EUROGENFOR, din Mali

Print Friendly, PDF & Email

foto jandarm MALI 1foto jandam Mali 2Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, este primul jandarm român care va participa la misiunea U.E- EUROGENDFOR din Republica Mali (Africa). Ofiţerul a fost selecţionat să participe la această misiune în urma promovării unui examen susţinut în faţa unei comisii formate din şase experţi din cadrul Uniunii Europene.

Examenul de selecţie s-a desfăşurat în limba franceză şi engleză şi a presupus o bună cunoaştere a cadrului legislativ şi organizatoric specific misiunii Uniunii Europene în Republica Mali. Pe lângă cunoştinţele teoretice, ofiţerului i-au fost testate abilităţile şi capacitatea de răspuns în situaţii de criză.

În cadrul acestei noi misiuni, cu durata de un an de zile, ofiţerul Jandarmeriei Române va fi instructor de ordine publică şi intervenţie profesională pentru efectivele de Jandarmerie, Poliţie şi Garda Naţională ale statului Mali, cu atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Mali.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii Uniunii Europene, maiorul Fotescu Gabriel Dumitru a absolvit Cursul Internaţional de Monitor Misiuni Internaţionale la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Maiorul Fotescu Gabriel Dumitru este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2001, iar pâna la momentul selecţionării pentru această misiune internaţională, a fost instructor în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor de Jandarmi – “Ochiuri” din cadrul Jandarmerie Române.

 

Informaţii suplimentare (Misiunea EUROGENDFOR în Mali)

 

În data de 15 aprilie 2014, Consiliul European a luat decizia începerii unei misiuni civile, conform Politicii Externe şi de Securitate Comună (PESC), pentru a sprijini Forţele Interne de Securitate din Mali (Denumirea oficială a misiunii este EUCAP Sahel Mali).

 

Misiunea sprijină statul malian în asigurarea ordinii constituţionale şi democratice, condiţiile necesare unei păci durabile, precum şi menţinerea autorităţii sale pe întregul teritoriu. Misiunea internaţională la care participă Jandarmeria Română – EUCAP Sahel Mali, asigură consiliere la nivel strategic şi pregătirea celor trei forţe interne de securitate (Jandarmeria, Poliţia Naţională şi Garda Naţională).

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Palatul Copiilor se va muta în actualul sediul al Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei”

mar apr. 28 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Încă de la începutul acestui an, edilul Daniel Drăgulin a dat asigurări că Primăria va aloca toate fondurile necesare pentru finalizarea construcţiei Şcolii nr.12, din municipiul Călăraşi. În prezent, se lucrează intens la acest edificiu care va găzdui, din toamna acestui an, Colegiul Naţional ,,Barbu […]

Te mai poate interesa