Un elev călărăşean a obţinut locul I la concursul „Mesajul meu antidrog”

Print Friendly, PDF & Email

antigrog imAgenţia Naţională Antidrog a lansat a XII a ediţie a Concursului „Mesajul meu antidrog” cu tema Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”.

Mesajul meu antidrog, ajuns în prezent la ediţia a XII a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţională Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Obiectivul general al concursului îl reprezintă creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

Antrenarea populaţiei şcolare în activităţi prin care aceasta să-şi exprime prin diverse forme opinia şi atitudinea faţă de consumul de alcool, tutun şi droguri, inclusiv substanţe noi cu proprietăţi psihoactive – SNPP, conştientizând în acest fel şi consecinţele negative asociate acestuia, devine o prioritate. Concursul naţional „Mesajul meu antidrog” reprezintă din acest punct de vedere un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi contribuie alături de celelalte activităţi de acest gen la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie.

Astfel, prin secţiunile propuse, încercăm să oferim adolescenţilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive în favoarea unei vieţi sănătoase, fără droguri.

Activităţile proiectului sunt planificate, organizate şi coordonate la nivelul judeţului de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Călăraşi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Călăraşi.

Anul trecut au fost selectate 12 lucrări câştigătoare la etapa judeţeană şi au fost transmise în vederea participării la etapa naţională. În urma jurizării fazei naţionale a concursului elevul Radu Răzvan din cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea – coordonat de dna. prof. Covor Daniela, a obţinut locul I la Secţiunea Arte vizuale colaj – categoria gimnaziu, participând astfel la „Tabăra tinerelor talente” organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului în perioada 8 – 15 iulie 2014, la Costineşti, judeţul Constanţa, informează CPECA CĂLĂRAȘI.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Percheziţii DNA în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa; vizat este omul de afaceri Ştefan Poienaru

mar feb. 10 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Potrivit unui comunicat emis de către Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, procurorii din cadrul acestei instituţii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în […]