Un centrul multifuncţional, cadoul de Moş Crăciun pentru copiii şi tinerii de la ASCHF-R Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Vineri, 20 decembrie, membrii Asociaţiei Copiilor cu Handicap Fizic –România (ASCHF-R)-Filiala Călăraşi l-au primit pe Moş Crăciun care le-a adus, odată cu obişnuitele daruri, şi o mare supriză. În prezenţa edilului Daniel Drăgulin şi a executivului primăriei Călăraşi a fost deschis noul Centru de zi pentru persoane cu handicap ce fost realizat, în urma implementării unui proiect european, în valoare de peste 250.000 de euro, fonduri nerambursabile, accesat prin Programul Operaţional Regional. Obiectivul specific al proiectului a constat în extinderea și modernizarea centrului existent, prin amenajarea unor spaţii noi, o sală de gimnastică, seră, dar şi dotarea corespunzătoare cu mobilier, echipament medical, rechizite, materiale de lucru.
Beneficiarii acestui proiect sunt cei 30 de copii şi tineri, cu dizabilităţi, care nu beneficiază de servicii de recuperare, socializare și care sunt membrii ai asociației.
Daniel Drăgulin a adus în atenţie importanţa punerii în funcţiune a acestui obiectiv, dând, în acelaşi timp, o veste bună părinţilor şi copiilor din cadrul asociaţiei.
,,Dragi copii, astăzi este o zi deosebită pentru voi şi pentru părinţii voştri, dar şi pentru noi, cei care reprezentăm primăria şi care, ne-am ocupat, îndeaproape, de derularea lucrărilor de construcţie a clădirii în care ne aflăm, în prezent. Mă bucur mult, că am reuşit să terminăm, cu bine, acest centru ce vă oferă serviciile pe care voi le aşteptati, de mult timp. Cu acest prilej, pot să vă dau o veste mare: întrucât, această instituţie necesită o coordonare profesională, pentru funcţionarea sa este necesară o finanţare coerentă, ce poate fi asigurată numai din bugetul local. De aceea, voi propune Consiliului Local ca primăria să preia în subordinea sa acest centru. Şi, sperăm, ca, pe viitor, prin implementarea unui proiect european, să achiziţionăm şi un microbuz, ce este util pentru voi, toţi copiii şi tinerii din cadrul asociaţiei. Vă urez un călduros „La mulţi ani!” şi vă asigur că veţi primi, din partea mea, tot sprijinul necesar”, a spus, celor prezenţi, edilul Drăgulin.

În semn de recunoştinţă, copiii şi tinerii de la ASCHRF-R, îmbrăcaţi în frumoase costume populare, au susţinut un emoţionant moment artistic cu dansuri, colinde şi cântece populare.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

UPDATE: Craciunul a venit cu o explozie puternica într-un bloc din Călăraşi

mie dec. 25 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Foto: www.evz.ro Un apartament, dintr-un bloc aflat pe strada Bucureşti, din Călăraşi, a sărit în aer, în urma unei acumulări de gaze. 6 victime, 14 apartamente sunt distruse, iar o cafenea, un birou notarial si un birou de executor judecatoresc, care funcţionau la parterul […]