La doar 6 ani, şi-a vernisat prima expoziție de pictură, la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Eva Patru NituMiercuri, 18 decembrie, sărbătorile de iană şi-au făcut debutul, aşa cum se cuvine, la Muzeul Dunării de Jos, Secţia de Etnografie, în cadrul manifestării ,,Colinde, colinde”. Ca în fiecare an, au trecut pragul instituţiei zeci de copii şi tineri ce au adus, pe note de colinde, magia sfântului Crăciun. Însă revelaţia momentului a fost, de fapt, vernisajul de pictură al ,, micuţei Picasso“, pe numele ei, Eva Pătru Niţu, o fetiţă  simpatică de numai 6 ani, ce i-a încântat pe cei prezenţi cu desenele sale de excepţie. A început să picteze, la numai 3 ani, jucându-se cu pensulele şi culorile, punând pe hârtie portrete şi imagini, dragi copilăriei sale. Cele 20 de lucrări expuse, realizate în culori vii, oglindesc gingăşia şi puritatea sufletului său de copil şi, în acelaşi timp, imaginaţia, spontaneitatea şi talentul său înnăscut, în arta plastică.

DesenVernisajul de la Muzeul Dunării de Jos, primul din cariera sa artistică, demonstreză, din plin, că Eva Pătru Niţu are toate șansele să devină un nume recunoscut în acest domeniu.

După prezentarea micuţei artiste Eva şi a lucrărilor sale, a urmat un program artistic susţinut de copiii şi tinerii călărăşeni. colindatoriAu cântat frumoase colinde grupurile de la Palatul Copiilor, din Călăraşi, şi Asociaţia

,,Balada Dunării”, elevii de la Şcoala Gimnazială Mihai Viteazu şi Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu, din Călăraşi, precum şi Corul Crucii Roşii Călăraşi. elevii scolii Cuza VodaUn moment artistic deosebit a fost susţinut de colectivul de elevi de la Şcoala Gimnazială din comuna Cuza Vodă, care au prezentat piesa de teatru ,,Irozii”, după Anton Pann.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Un centrul multifuncţional, cadoul de Moş Crăciun pentru copiii şi tinerii de la ASCHF-R Călăraşi

mie dec. 25 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Vineri, 20 decembrie, membrii Asociaţiei Copiilor cu Handicap Fizic –România (ASCHF-R)-Filiala Călăraşi l-au primit pe Moş Crăciun care le-a adus, odată cu obişnuitele daruri, şi o mare supriză. În prezenţa edilului Daniel Drăgulin şi a executivului primăriei Călăraşi a fost deschis noul Centru de zi […]