Tutunul poate dăuna grav…libertăţii

 tutunPoliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi au reţinut patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu tutun şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

În urma documentării efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, la data de 24 februarie 2015, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi. M. Florea, de 43 ani, S. Lili, de 37 ani, C. Iulian, de 39 ani, C. Robert, de 24 ani, toţi din comuna Spanţov, împreună cu alte 15 persoane din Călăraşi şi Ilfov sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup.

În fapt, în perioada martie – noiembrie 2014, M. Florea ar fi desfăşurat activităţi de sortare a deşeurilor, la groapa ecologică din localitatea Chiajna, folosindu-se de aproximativ 70 de persoane din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, printre care şi minori, ar fi creat o reţea de sortare şi  recondiţionare a resturilor de tutun în vederea comercializării, în afara antrepozitului fiscal, către persoane din Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Prahova.

În urma analizelor efectuate s-a stabilit că tutunul deţinut sau comercializat ar fi fost destinat rulării în ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 980.000 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor imobile.

Persoanele reţinute au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

V. Iliuţă: „Oamenii politici trebuie să plece acasă, dacă nu rezolvă problema sărăciei!”

mie feb. 25 , 2015
DECLARAŢIE POLITICĂ „De foarte multe ori, imaginea Parlamentului este percepută negativ, poate şi pentru că există un plan de discreditare, dar şi din cauza unor realităţi crunte care bântuie România contemporană: imaginea parlamentarilor trebuie compromisă, iar în multe cazuri, unii politicieni fac tot ce depinde de ei ca lucrul acesta […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!