Tumoră de 4 kg, extirpată la Spitalul Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

La Spitalul Județean de Urgență Călărași s-a realizat, în cursul zilei de miercuri, o intervenție chirurgicală cu un grad de dificultate ridicat.

Directorul medical, Laurențiu Belușică, a scris despre această intervenție chirurgicală, pe pagina sa de facebook.

In decursul zilei de ieri, 17 august 2016, impreuna cu Dr. Paul Gașpar, medic primar chirurgie generală am realizat cu succes la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi, o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori.
Nefiind vorba de o interventie chirurgicala de rutina, astfel de operatii se realizeaza foarte rar la un Spital Judetean.
Pacienta în vârstă de 50 de ani avea o tumoră abdominală ce cântărea 4 kilograme și evolua de aproximativ 2 ani. Tumora a fost depistată prin examen clinic și paraclinic efectuat la Spitalul Județean Călărași.
Operația a durat aproximativ 2 ore și a decurs in condiții de maximă siguranță, iar în funcție de rezultatul biopsiei se va stabili în continuare tratamentul ce trebuie urmat. În prezent, evoluția post-operatorie a pacientei este obișnuită, aceasta rămânând sub observație pentru o perioada de aproximativ 10-12 zile de spitalizare.

De menționat că, în ultima perioadă, la Spitalul Județean Călărași a mai fost făcută o intervenție chirurgicală destul de dificilă, de aceeași echipă de medici, deoarece era un pacient supraponderal, a cărui greutate depășește 160 kg.

Citeste si Caz cu grad ridicat de dificultate rezolvat, cu succes, la Spitalul Județean Călărași

Please enter banners and links.

Next Post

S-a încheiat proiectul “CLUB CU SPECIFIC PESCĂRESC”, implementat de Primăria Dichiseni

joi aug. 18 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Comuna Dichiseni a implementat  în perioada 28.04.2014 – 15.08.2016,  în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, proiectul cu titlul – CLUB CU SPECIFIC PESCĂRESC în comuna Dichiseni, judetul Călărași, finanțat prin Programul Operațional de Pescuit,  Axa prioritară – 4 – Dezvoltarea durabilă a zonelor pescărești, măsura: […]