Tudor Stancu:„Doresc să aduc adevărata schimbare, în comuna Curcani!”

Print Friendly, PDF & Email

Tudor StancuTudor Stancu s-a înscris în marea bătălie electorală a alegerilor locale din vară şi are un singur ţel: să câştige funcţia de primar al comunei Curcani . El candidează pe listele Partidului Social Democrat şi crede în şansa de a deveni, după scrutinul din 5 iunie, primul gospodar al comunei Curcani. Are 48 de ani, este de profesie mecanic la Registrul Auto Român, şi doreşte să repună administraţia locală din Curcani în slujba concetăţenilor săi.

De 12 ani de zile, comuna Curcani nu cunoaşte drumul dezvoltării

,, De când a preluat primăria Curcani, în urmă cu 12 ani de zile, actualul edil nu a realizat niciun proiect edilitar notabil, pentru localitate”, este de părere Tudor Stancu. ,,La ora actuală, nu există apă curentă în comună, 24 de ore din 24. Apa este furnizată în anumite intervale de timp,  după  bunul plac al muncitorului  din primărie, care asigură furnizarea apei pentru gospodăriile cetăţenilor. Apa nu este potabilă, are miros de motorină, deoarece, în urmă cu ani de zile, acest combustibil  s-a infiltrat în  pânza freatică de la nişte rezervoare, ce au aparţinut unei societăţi comerciale. Dacă voi  ajunge primar, mă voi preocupa, îndeaproape, pentru implementarea unui proiect edilitar, privind modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi construirea unei staţii de tratare a apei.  Totodată, comuna Curcani are nevoie de o infrastructură stradală modernă. Consider că este necesară asfaltarea, în totalitate, a tuturor străzilor din comună, precum şi amenajarea trotuarelor pe care pot fi montate şi bănci.”, a precizat Tudor Stancu.

gunoaiele de la marginea comunei Curcani
 ,,Serviciul de salubritate este asigurat de firma administrată de rudele primarului”

,,O mare problemă a comunei Curcani o reprezintă serviciul de salubritate. Această activitatea  este gestionată, în prezent, de o firmă ce a deţinut-o, în  trecut, actualul primar al comunei. În felul acesta, banul public al comunităţii intră în buzunarul familiei primarului comunei Curcani. Maşinile acestei firme transportă gunoiul din alte localităţi şi îl depozitează, temporar, la marginea localităţii, pe câmp. Conducerea primăriei nu a catadicsit să amenajeze, în acele locuri, câteva platforme betonate.”, a spus candidatul PSD, la primăria Curcani.

noile toalete din grădinita din Curcani Şcoala şi grădiniţele nu sunt autorizate, din punct de vedere sanitar

,,Şcoala si grădiniţele din comuna Curcani nu asigură, în prezent, condiţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii educaţionale.  În ultimii 12 ani, Primăria a făcut investiţii în valoare de, aproximativ, 30 de miliarde de lei vechi…dar care nu se văd. În prezent, aceste unităţi scolare nu  au autorizaţii de funcţionare, ceea ce înseamnă că nu au apă curentă şi nici toalete conform standardelor legale. Dacă voi fi ales primar, voi asigura  toate condiţiile necesare pentru ca elevii din comună să poată învăţa în condiţii decente.”, a afirmat Tudor Stancu.

 Terenurile de pe domeniul public al comunei sunt date pe…,,ochi frumoşi”

,,Primăria Curcani are în administrare foarte multe suprafeţe de teren arabil şi nimeni nu cunoaşte cui şi cum au fost date în folosinţă. La fel s-a întâmplat şi cu izlazul comunal. La ora actuală, nu este folosit de crescătorii de animale din localitate.”, a mai  spus Tudor Stancu.

Primăria Curcani nu a organizat niciodată dezbateri publice

,,Cetăţenii din comuna Curcani nu au fost niciodată consultaţi în privinţa cheltuirii banului public. Ei nu cunosc ce proiecte derulează Primăria şi ce bani are  la dispoziţie. De aceea, consider că este necesară organizarea periodică a dezbaterilor publice la care să participe toţi cetăţenii din comună, pentru a fi informaţi şi consultaţi în privinţa derulării unor proiecte investiţionale, în localitate.”, a  menţionat  Tudor Stancu.

primaria curcani
Proiectele candidatului PSD, la Primăria Curcani, Tudor Stancu

Tudor Stancu este om de cuvânt şi este hotărât să transforme localitatea Curcani într-o comunitate  în care viaţa edilitară să aibă un suflu nou, unde  traiul de zi cu zi să fie mai bun pentru toţi concetăţenii săi.

Iată care sunt obiectivele sale edilitare, pe care le va transpune în realitate, după 5 iunie 2016:

 • Racordarea comunei Curcani la reţeaua centrală de gaze naturale
 • Amenajarea unui sistem modern de monitorizare video în şcoli şi pe străzile din localitate.
 • Construirea unei cantine sociale pentru persoanele nevoiaşe
 • Modernizarea bazei sportive şi amenajarea unor terenuri de fotbal cu gazon artificial şi cu nocturnă.
 • Organizarea, în fiecare an, a Zilei comunei Curcani
 • Implementarea unor proiecte din fonduri guvernamentale sau europene pentru amplasarea panourilor solare sau a centralelor termice la instituţiile publice din comună ( şcoală, grădiniţe,primărie, cabinet medical)
 • Construirea unui nou sediu pentru cabinetul medical din localitate
 • Amenajarea a două pieţe unde cetăţenii din comună să poată comercializa produsele agro-alimentare, din gospodăriile proprii.
 • Crearea unui centrul social de tip after-school, destinat copiilor cu nevoi sociale
 • Renovarea căminului cultural şi revitalizarea activităţii culturale din comuna Curcani
 • Eficientizarea activităţii Comisiei Locale de Fond Locativ, în vederea urgentării punerii în posesie a proprietarilor de teren agricol
 • Crearea în cadrul Primăriei a unui centru de consultanţă pentru accesarea fondurilor europene, în sprijinul tinerilor fermieri
 • Acordarea de locuri de casă tinerelor familii
 • Concesionarea trenurilor din domeniul public al localităţii pentru  persoanele care doresc să îşi înfiinţeze o afacere.

    ,,Mizez pe încrederea cetăţenilor din Curcani, care  doresc să îmi  acorde votul lor, la alegerilor locale. Numai împreună putem să aducem prosperitate şi bunăstare, în comunitatea Curcani.”, a afirmat Tudor  Stancu.


dan cristodorÎl susţin pe domnul Tudor Stancu, la funcţia de primar al comunei Curcani. Un om cu ambiţie, încrezător în ideea că lucrurile bune se pot întâmpla şi în mediul rural. Dezvoltarea comunei este o prioritate a candidatului PSD şi acest obiectiv îl onorează.

 Îi urez succes şi îl asigur de tot sprijinul meu, şi al Organizatiei Judeţene PSD Călăraşi. Cu Tudor Stancu, localitatea Curcani are numai de câştigat!

Dan CRISTODOR, președinte organizația județeană PSD Călărași

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Şcoala Gimnazială Carol I a dedicat "Săptămâna Altfel" și părinților

vin apr. 22 , 2016
 În această săptămână altfel, pentru elevi, intitulată “Să știi mai multe, să fii mai bun”, şi părinţii elevilor au propus şi desfăşurat activităţi, cu elevii clasei a IV-a A, de la Şcoala Gimnazială Carol I, Călăraşi, coordonați de profesor, Zizi Cristea. A fost  o săptămâna dedicată  şi părinţilor, deoarece aceștia […]