Trei localități au primit bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean Călărași

Print Friendly, PDF & Email

sedinta consiliu judeteanAstăzi, joi, 19 martie, în ședință extraordinară a Consiliului Județean Călărași, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea unor ajutoare din fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul propriu al județului Călărași, pe anul 2015, pentru trei localități. În asemenea situații se află comuna Dor Marunt, care a acumulat, de la începutul anului, datorii în valoare de 206.000 lei, comuna Radovanu, care a primit 150.000 de lei, pentru lucrări privind înlăturarea efectelor inundațiilor și municipiul Călărași. Acesta a primit un ajutor în valoare de 500.000 de lei, pentru  a susține financiar lucrările de reparații la Varianta Nord, un drum intens circulat de către vehiculele grele.

Consiliul Judeţean poate aproba acordarea de ajutoare către unităţile administrativ-teritoriale, aflate în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi administrativ-teritoriale sau din proprie iniţiativă. Avand în vedere faptul ca în anul 2015, prin derogare de la legea finanțelor publice locale, Consiliile Județene nu au mai repartizat sume pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, care necesită cofinanţare locală. Unele unități administrativ teritoriale au acumulat datorii, fapt ce conduce la sistarea alimentarii atât cu cote defalcate din impozitul pe venit, cât şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, iar în cazul altor unități, acestea nu pot derula anumite proiecte investiționale, se menționează în motivarea proiectului de hotărâre.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Peste 50% dintre liceenii călărăşeni au promovat simularea pentru bacalaureat

joi mart. 19 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Aşa cum se cunoaşte, în perioada 2-6 martie a.c. au avut loc, la nivel naţional, testările privind simularea examenului de bacalaureat. Ca o noutate, în acest an, elevii de clasa a XI-a au susţinut testări la disciplinele matematică şi limba română. Aşa cum a precizat […]