Peste 50% dintre liceenii călărăşeni au promovat simularea pentru bacalaureat

Print Friendly, PDF & Email

EXAMEN  BACALAUREATAşa cum se cunoaşte, în perioada 2-6 martie a.c. au avut loc, la nivel naţional, testările privind simularea examenului de bacalaureat. Ca o noutate, în acest an, elevii de clasa a XI-a au susţinut testări la disciplinele matematică şi limba română. Aşa cum a precizat inspectorul general şcolar, prof. Steluţa Caraion, în acest an, la simularea pentru bacalaureat, rezultatele au fost mai bune la clasa a XII-a, comparativ cu cele de anul trecut.

Dacă în 2014, s-a înregistrat la simulare un procent de promovare (note peste 5) de 48,59% , anul acesta, rata de promovare a fost de 51,83%. Au fost prezenţi la testări 1769 de elevi. La limba română, media de promovare (note peste 5), a fost de 58,74%. Unităţile şcolare care au obţinut rezultate bune sunt: Liceul Teoretic Mihai Eminescu (85,79%), Liceul ,,Neagoe Basarab”, din Olteniţa, (77,77%), Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” (74, 60%) şi Colegiul Economic, 36,60%. La polul opus, se află Liceul Tehnologic ,,Ion Ghica” din Olteniţa ( 8%), Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu”, din Călăraşi, (6,25%) şi Liceul Tehnologic nr.1 Borcea , cu promovabilitate 0%.La matematica rata de promovare, la clasa a XII a fost de 26,34%. La această disciplină sunt 4 licee care au 0% promovare: Grup Şcolar Borcea, Grupul Şcolar ,,Duiliu Zamfirescu”, din Dragalina, Liceul Tehnologic ,,Ion Ghica”, din Olteniţa, şi Liceul Tehnologic Transporturi Auto, din Călăraşi.La cea de-a treia probă, la istorie, promovabilitatea a fost de 82,34%. La această disciplină, majoritatea liceelor, din judeţ, au obţinut note promovare, de peste 50%.

În schimb, la nivelul claselor a XI-a, au fost înregistrate rezultate dezastruoase. La proba de limba română au fost prezenţi 1496 de elevi, iar rata medie de promovare, (note peste 5), a fost de numai 29,72%. Liceele care au înregistrat rezultate bune sunt: Liceul Teoretic Mihai Eminescu ( 64,59%) , Liceul Neagoe Basarab din Olteniţa (50%) şi Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, din Călăraşi (48,29%). La matematică, rata de promovare este mult mai mică la nivelul claselor a XI-a, decât la cele de a XII-a, aceasta fiind de 16,38%.

Inspectorul general şcolar, profesor Steluţa Caraion, a precizat că, la nivelul tuturor unităţilor şcolare, s-au luat măsurile necesare pentru ridicarea nivelului de pregătire al elevilor, din clasele terminale, care vor suţine examene în vara acestui an. ,,În toate şcolile am impus un plan de măsuri concrete care să ducă la creșterea nivelul de pregătire al elevilor. Inspectorii şcolari vorvsupraveghea, atent, pentru ca acest plan de măsuri să fie pus în practică, astfel încât, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a să poată promova, într-o proporţie cel puţin asemănătoare ca şi cea de anul trecut, atât la Evaluarea Naţională, cât şi la examenul de bacalaureat. Vom pune un accent deosebit pe pregătirea suplimentară a elevilor, printr-o monitorizare mult mai atentă, chiar dacă aceştia dau dovadă de dezinters, privind această activitate. De asemenea, la nivelul fiecărei şcoli se va face o analiză a rezultatelor obţinute la simulări, ce vor fi discutate atât cu elevii, cât şi cu părinţii.”, a spus inspectorul general şcolar prof. Steluţa Caraion.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Marius Dulce: ,,Vom avea în Călărași un transport local modern”

vin mart. 20 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱După două încercări eşuate de concesionare a contractului privind serviciul de transport public local, primăria Călăraşi a reluat demersurile privind atribuire acestei activităţi. În cadrul şedinţei extraordinare, de la finele săptămânii trecute, consilierii locali au apobat documentaţia necesară pentru scoaterea serviciului la licitaţie deschisă. Demn […]