Străzi asfaltate, rigole betonate, dar și o amenajare peisagistică impresionantă, în comuna Borcea

Dupa finalizarea lucrarilor.png1 Dupa finalizarea lucrarilorPână la finele acestui an, în comuna Borcea, kilometrii întregi de drum au fost modernizați, au fost executate rigole betonate, pentru captarea apelor pluviale, trotuarele au fost asfaltate și, de curând, a fost încheiată amenajarea peisagistică din fața Căminului Cultural, din satul Pietroiu.

Este vorba de amenajarea unui spațiu important ca așezare, care a fost neglijat, de-a lungul timpului, cel din fața Căminului Cultural Pietroiu.

Noaptea 2 Noaptea 1Pe lângă amenajarea peisagistică ce poate admirată și pe timpul nopții, datorită iluminării nocturne, a fost realizat și un mic spațiu de joacă pentru copii, prevăzut cu leagăne, tobogane, cumpene.

“Era un spatiu neîngrijit, pe care am vrut să îl modernizăm și să îl facem frumos pentru comunitate.”, a spus primarul Aniel Nedelcu.

drumuri asfaltate si rigole executate
Continuă modernizarea drumurilor

„Prin PNDL,  vom avea de facut încă 10 km de asfalt și am realizat încă 8 km de șanțuri, pentru colectarea apei pluviale.

Pentru toate proiectele, pe care le derulăm, este destul de greu să asigurăm cofinanțarea, dar am reușit să funcționăm fără sincope, până acum.

Am depus la MDRAP situația de lucrări, pentru a fi decontate. Vom continua și anul viitor acest proiect de asfaltare străzi.

Am dat peste 200 de locuri de casă pentru tineri, de care beneficiază gratuit,  și doresc să amenajez zona, ca drumuri și utilități. Am adus piatră, pentru că era numai pământ, iar unele construcții au și început să apară, atât în Borcea, cât și în Pietroiu. Facem și un proiect de extindere a utilităților publice, pentru aceste cartiere nou înființate.

Pe Programul Național de Dezvoltare Rurală am depus un proiect pentru drumuri, pentru care am obținut 63 de puncte, dar nu ne-a sosit răspunsul dacă este eligibil, pentru că așteptăm să se facă studiul în teren. Este vorba de un drum comunal (DC 600), care se leagă de un drum județean (DJ 308A), ce pleacă de la strada Șantierului, din satul Pietroiu, și se termină în Borcea, și ar urma să fie făcuți peste 9 km de drumuri asfaltate și peste 3 km de drumuri de piatră.”

Anul viitor nu vom mări taxele și impozitele

„Nu vom mări taxele și impozitele locale! Anul trecut, taxele le-am stabilit la nivel local, iar impozitele au fost stabilite la nivel național și nu vreau să majorăm taxele și impozitele, pentru anul care vine.”

Schimbarea în bine este vizibilă, în comuna Borcea

„Locuitorii văd cum lucrurile au început să se schimbe în comună, avem străzi modernizate, asfaltate, drumuri pietruite, șanțuri betonate și, sper ca până la finele mandatului, să realizez tot ceea ce mi-am propus. Doresc să pot continua investițiile începute, în următorii 4 ani, pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute.

Schimbarea în bine este vizibilă, în comuna Borcea, și îmi doresc ca locuitorii să fie mândri de realizările pe care le-am făcut împreună: administrația, cu ajutorul lor, al cetățenilor.”, a spus primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu.

Please enter banners and links.

Next Post

Muzeul Municipal Călărași a fost închis

joi nov. 26 , 2015
Ampla acțiune de verificare a instituțiilor publice, dar și a clădirilor private, destinate publicului larg, în ceea ce privește existența autorizațiilor date de ISU, a făcut să se ajungă la decizia de închidere a unora dintre acestea. Închiderea Sălii Polivalente și a Bibliotecii Județene  a fost urmată, în această săptămână, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!