Stimaţi Călărăşeni

tezaur-arheologie-muzeul-dunarii-de-jos-calarasi-05Iniţiativa de înfiinţare a unui muzeu dedicat istoriei Municipiului Călăraşi a convins alţi călărăşeni sa-şi aducă aportul. Asfel în timpul care a trecut de la ultimul apel către dumneavoastră au donat obiecte domnul Camburu Ştefan – aparat de mărit foto,  domnul Victor Eduard Gusăceanu – Poliţă asigurare ASIROM 1974, Carnet de membru – Frontul Plugarilor şi carte de judecată 1931, domnul colonel Diaconescu Ioan – minişevalet şi aparat marit foto, domnul Marius Dinu – bancnote şi monede, domnul profesor doctor Mihai Cotenescu – peste 300 de monede, domnul Dan Dumitru Dima – cântar roman, domnul Iordache Răzvan – valiză/lădiţă de cătănie şi un portret în ulei.

Multumim tuturor celor care au înţeles că aparţin acestei comunităţi şi au donat până acum diferite obiecte.

Ne dorim ca acest muzeu să fie un loc unde deja unii dintre dumneavoastră vor merge cu plăcere să-şi revadă obiectele donate sau îşi vor aduce prietenii sau oaspeţii să le arate că şi ei au contribuit la înfiinţarea acestei instituţii.

Am anticipat că acest muzeu nu poate exista fără Dumneavoastră şi aţi observat că până acum aşa este, de aceea vă solicităm în continuare sprijinul şi contribuţia la dezvoltarea colecţiilor acestui muzeu.

Din apelurile şi menţionările noastre anterioare se poate vedea cu uşurinţă că obiectele donate sunt în general obiecte obişnuite pe care majoritatea dintre noi le-am avut în folosinţă sau ne-au fost necesare pentru viaţa de zi cu zi. Nu vă rugăm decât ca atunci când făceţi curat şi aveţi lucruri la care puteţi renunţa sau nu le mai găsiţi rostul prin gospodărie, să vă aduceţi aminte că vă puteţi lega numele de înfiinţarea unui muzeu,  un muzeu al comunităţii din care şi familia dumneavostră face parte.

Revenim cu lista lucrurilor pe care le puteţi dona – unelte, vase, aparate electrice sau mecanice, cărţi, vederi, fotografii, cărţi poştale, jucării, instrumente muzicale, monede, bancnote, fişe tehnice de aparate vechi, arme, insigne, picturi sculpturi, sticle diferite, obiecte de uz casnic şi gospodăresc, piese din piele, colecţii de zoologie, colecţii de mineralogie, piese de mobilier, textile, ceasuri, asigurări , diplome şi altele asemenea.

În schimbul lor vă oferim posibilitatea de a intra în istoria comunităţii precum şi să fiţi înscrişi în Cartea de Aur a acestui muzeu la secţiunea Donatori.

Persoana de contact pentru această acţiune este în continuare Florin Rădulescu pe care îl puteţi contacta la telefon 0728095702 sau la sediul vechi al Primăriei Municipiului Călăraşi.

Primar,

Daniel Ştefan Drăgulin

Please enter banners and links.

Next Post

75 de locuri de muncă vacante în Ungaria, pentru șoferi

lun mai 12 , 2014
Angajatorii din Ungaria oferă lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, un număr de 75  de locuri de muncă pentru șoferii de autocamion, în vederea realizării transportului internațional. Pentru ocuparea acetor posturi, se solicită carnet de conducere categoria C+E, experiență profesională de minim 1 an privind transportul  în UE.  Cunoștințele de limbă […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!