Spitalele din Lehliu Gara si din Sapunari vor fi modernizate din fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email

Doua spitale din judetul Calarasi urmeaza a fi modernizate dupa modelul Ambulatoriului Integrat din municipiul Calarasi.

Presedintele Raducu Filipescu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca inca trei proiecte ale unor institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean au primit finantare. Chiar daca sumele nu sunt la fel de mari ca la Ambulatoriul din Calarasi, unde proiectul castigat a fost de peste 4 milioane de euro, diferenta dintre valorile totale ale proiectelor este data de suprafetele fiecarui ambulatoriu in parte.

Cele trei noi proiecte aprobate spre finantare din Fonduri Europene, prin P.O.R., insumeaza 2,4 milioane de euro si au reusit sa treaca din lista de rezerva, in lista proiectelor ce se vor finanta, datorita economisirii de bani facute din proiectele aflate in derulare, ne-a declarat directorul Directiei de Integrare din cadrul Consiliului Judetean, Daniel Stefan.

Modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Orasenesc Lehliu Gara” este un proiect in valoare totala de aproximativ 1,75 milioane euro care are drept obiectiv reabilitarea zonei destinate Ambulatoriului acestui spital si dotarea cu echipamente medicale a cabinetelor din ambulatoriu. Pentru acest proiect, contractul de finantare se va semna in perioada imediat urmatoare.

Reabilitarea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Sapunarieste in valoare de aproximativ 450 mii euro, cu acelasi obiectiv ca al proiectului de la Lehliu Gara sau al Policlinicii 1 din Calarasi. Pentru acesta se realizeaza in prezent proiectul tehnic, urmand ca in toamna sa aiba loc semnarea contractului de finantare.

 „Modernizarea Centrului de Asistenta Medico- Sociala Calarasi”  va fi finantat tot prin POR, DMI 3.2 – Infrastructura Servicii sociale, valoarea totala a proiectului fiind de aproximativ 150 mii euro. In fapt, prin acest proiect se va realiza o extindere a Centrului de Asistenta Medico- Sociala Calarasi de la 19 paturi la o capacitate de 25 de paturi, plus dotarea cu aparatura de specialitate. Contractul de finantare urmeaza sa fie semnat tot in aceasta toamna.

Please enter banners and links.

Next Post

Calarasi: Consilierii municipali au aprobat taxele si impozitele locale pentru anul 2013

vin iul. 27 , 2012
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Consilierii locali au aprobat joi, 27 iulie, valoarea taxelor si impozitelor locale. Prin proiectul de hotarare, initiat de  primarul Daniel Dragulin, s-a propus pastrarea sumelor platite in 2012 de catre calaraseni, fara a interveni  nicio majorare de pret. De exemplu, pentru cei care detin un […]