În data de 20 martie, 5 elevi de la Şcoala Mircea Vodă (şcoala 8) au acuzat dureri abdominale, vărsături şi dureri de cap după ce au consumat laptele care este adus de o firmă din Brăila.
Elevii nu au avut nevoie de îngrijiri spitaliceşti, a doua zi ei revenind la şcoală.
Au fost sesizate Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară, aceasta din urmă fiind cea care face analizele oficiale, care vor putea fi cunoscute în 10 zile.
Directorul D.S.P. Călăraşi, Corina Şebe a declarat, pentru Actualitatea de Călăraşi, că la 10 de minute după ce au consumat doar laptele, nu şi cornul, celor 5 elevi, de clasa a III-a, li s-a făcut rău.
„Învăţătoarea a solicitat prezentarea părinţilor la şcoală, copiii au fost retraşi din colectivitate şi a fost anunţată Direcţia Sanitar Veterninară pentru a lua probele de laborator. Noi nu am fost anunţaţi de şcoală, am aflat ulterior, dar informarea ar fi fost făcută imediat de Spital către Sanepid, dacă elevii ar fi ajuns la Camera de Gardă. La rândul lor, inspectorii DSP au prelevat probe de pe cutia de lapte din care s-a servit produsul, urmând ca rezultatele să fie cunoscute peste trei săptămâni. DSP-ul nu are laborator acredidat, analizele fiind făcute strict pentru instituţia noastră, rezultatul oficial fiind cel care va fi dat de Direcţia de Sănătate Publică, care are acreditat laboratorul în acest sens. De regulă, când avem astfel de alerte de toxiinfecţie alimentară, cei de la DSV lucrează probele de laborator, rezultatele lor urmând să fie cunoscute la 10 zile după prelevare.”
Câştigătoarea licitaţiei pentru distribuţia laptelui şi a cornului este, pentru al treilea an consecutiv, societatea Risk Com Brăila, despre care presa din Galaţi scrie că toate licitaţiile, sunt cu dedicaţie pentru această firmă. Citiţi Licitaţii cu dedicaţie – Afacerea lapte-corn, „riskantă” pentru elevii gălăţeni!
De menţionat, că distribuţia laptelui a fost subcontractată societatăţii La Dorna din Suceava, care distribuie laptele numit „Lăptic”.