Siguranţa copiilor instituţionalizaţi, în atenţia Poliţiei călărăşene

Intalnire IPJ_DGASPCLa sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a avut loc, la data de 15 aprilie 2015, o întâlnire între conducerea Inspectoratului, reprezentanţi ai compartimentelor urmăriri şi de analiză şi prevenirea criminalităţii, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi (DGASPC) şi a centrelor de plasament Făurei, SERA, Sfânta Maria, Sfântul Ştefan Perişoru, toate din judeţul Călăraşi.

Tema discuţiilor a fost identificarea unor măsuri eficiente pentru creşterea siguranţei copiilor instituţionalizaţi şi reducerea numărului plecărilor voluntare din centrele de plasament.

Poliţiştii au prezentat o situaţie privind cazurile de dispariţii de minori din centre, în primele 3 luni ale anului 2015, subliniindu-se importanţa respectării obligaţiilor de supraveghere a minorilor, de cooptarea a lor în activităţi extraşcolare diverse, care să conducă la reducerea riscului de a fi tentaţi să părăsească instituţiile de plasament, fără acordul educatorilor.

Conducerea DGASPC şi-a manifestat disponibilitatea de a continua seria acţiunilor comune desfăşurate cu poliţiştii pentru a le explica minorilor care sunt riscurile plecării voluntare de la locurile unde primesc educaţia necesară formării lor ca persoane adulte.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Pe 24 aprilie, AJOFM Călăraşi organizează Bursa locurilor de muncă

vin apr. 17 , 2015
Pe  24 aprilie a.c., persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorii sunt aşteptaţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și angajatorii care doresc să recruteze personal pentru locurile de muncă disponibile sunt așteptați vineri, 24 aprilie 2015, la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!