Seniorii călărăşeni, turişti în regiunile din inima Transilvaniei

seniorii-calarasenicasa-memoriala-n-balcescuLa începutul  lunii septembrie, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Călăraşi a organizat o frumoasă excursie în ţinuturile  Transilvaniei.  În scurta vacanţă, de trei zile, pensionarii călărăşeni au trăit  momente de neuitat.  Au cunoscut frumuseţile, obiectivele istorice şi monahale de pe Valea Oltului, Ţara Făgăraşului, Ţara Haţegului , care le-au dăruit amintiri de neuitat. Veseli şi cu poftă de cunoaştere  au făcut un mic popas la Memorialul lui Nicolae Bălcescu ,din apropiere de Râmnicu Vâlcea. Aici au intrat in lumea copilăriei marelui revoluţionar paşoptist, fiind impresionaţi de viaţa familiei sale, de arhitectura şi interiorul casei sale părinteşti, amenajate cu mult gust. Aici au cunoscut şi multe detalii din viaţa scurtă şi zbuciumată a marelui Nicolae Bălcescu.

manastirea-prislopUn alt obiectiv turistic a fost şi Mânăstirea Prislop, unde se odihneşte părintele Arsenie Boca . Frumuseţea şi liniştea acelor locuri ce te invită la meditaţie, dădeau, parcă, un farmec  aparte. Un alt obiectiv impesionant a fost Cetatea Sarmisegetuza Ulpia Traiana, leagănul civilizaţiei daco-romane, unde seniorii călărăşeni au cunoscut, îndeaproape, tainele civilizaţiei, de început, a poporului român.  Biserica din piatră Densuş a fost un alt obiectiv turistic ce a  trezit  interesul seniorilor călărăşeni. Este construită din blocurile de piatră de la Cetatea Sarmisegetuza şi este cea mai veche biserică din  Transilvania.  Ampla  Cetate Medievală a Făgăraşului, despre care puţini cunosc că a fost cea mai dură închisoare a Securităţii, după anii 1948,  a fost, de asemenea, inclusă  în itinerariul excursioniştilor călărăşeni. Iar ultimul obiectiv turistic a fost mânăstirea Ghighiu, de lângă Ploieşti,un loc deosebit al spiritualităţii româneşti.

cetatea-fagarasuluiSeniorii călărăşeni au petrecut clipe de neuitat ,vizitând impresionante obiective. Organizatorul acestei incursiuni, în regiunile din inima Transilvaniei a fost , nimeni alta, decât  Marilena Melehat, secretar- administrator al CARP Călăraşi.  Ea este cea care, de 15 ani, organizează astfel de excursii, în cadrul CARP.

,,Pentru mine, este o adevărată provocare să organizez, în fiecare an, astfel de excursii, dedicate seniorilor noştri.  De-a lungul anilor, am avut parte de numeroase momente frumoase, în cadrul unor astfel de excursii.  Am încercat să îmbinăm, întotdeauna, în itinerariile pe care le-am realizat, obiectivele istorice, cu cele religioase. În felul acesta, reuşim să ne cunoaşte patria, cu toate frumuseţile ei . Astfel de acţiuni au fost întotdeauna reuşite şi apreciate de seniorii noştri. Eu nu aş fi putut să le realizez, dacă nu aş fi avut şi sprijinul Consiliului de Administraţie al CARP Călăraşi.”, a spus Marilena Melehat.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Clinica NOA Medical/ Singurul aparat pentru măsurarea densităţii osoase, din județul Călărași

Dum sept. 18 , 2016
Osteodensitometria DXA este cea mai nouă metodă care permite măsurarea densităţii (masei) osoase, prin care se determină riscul apariţiei osteoporozei. Metoda folosită este noninvazivă, cantitatea de radiaţii folosită fiind foarte mică, iar pacientul nu simte niciun disconfort în timpul testării. OSTEOPOROZA este o afecţiune caracterizată prin scăderea rezistenţei oaselor, ceea […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!