Clinica NOA Medical/ Singurul aparat pentru măsurarea densităţii osoase, din județul Călărași

dexaOsteodensitometria DXA este cea mai nouă metodă care permite măsurarea densităţii (masei) osoase, prin care se determină riscul apariţiei osteoporozei. Metoda folosită este noninvazivă, cantitatea de radiaţii folosită fiind foarte mică, iar pacientul nu simte niciun disconfort în timpul testării.

OSTEOPOROZA este o afecţiune caracterizată prin scăderea rezistenţei oaselor, ceea ce predispune la un risc crescut de fractură. Este o boală care poate afecta întregul schelet osos şi poate avea multiple cauze.

Pentru măsurarea densităţii minerale osoase, Noa Medical foloseşte echipamentul Medix 90. Având la bază tehnologia Digital Fast Beam, siguranţa şi precizia tehnologiei Pencil Beam, Medix 90 oferă optimul în materie de rezoluţie şi timp de scanare.

Este un aparat de ultimă generaţie, cu un nou soft, permiţând efectuarea examinării la nivelul coloanei lombare, la nivelul şoldului uni- sau bilateral şi la nivelul antebraţului uni- şi bilateral.

Informaţii privind investigaţia DEXA:

Tehnica este nedureroasă, neinvazivă şi nu necesită injecţii;

Este o investigaţie complexă, precisă şi lipsită de riscuri, ce durează doar câteva minute;

Dozele efective de iradiere sunt foarte scăzute;

Se poate efectua la diverse nivele, mai frecvent pentru şold, coloană vertebrală lombară, antebraţ;

Dimensiunile mesei de scanare conferă beneficiul examinării unor pacienţi cu greutate corporală de până la 160 kg;

Pacientul poate mânca normal în ziua examinării şi trebuie evitată ingerarea de comprimate pe bază de calciu, cu 24 ore înainte;

Pacientul rămâne îmbrăcat pe parcursul examinării, de aceea este recomandată îmbrăcămintea confortabilă, lejeră, fără fermoare, capse, nasturi metalici şi catarame;

Examinarea NU se face la femeile însărcinate;

După administrarea unei substanţe de contrast (pentru urografie, tomografie computerizată, tranzit baritat, rezonanţă magnetică etc.) este indicat să treacă cel puţin 3 săptămâni de la procedura respectivă.

Indicația ostedensitometriei este stabilită de medicul curant, care poate solicita acordul medicului specialist ortoped, internist, reumatolog sau endocrinolog.

Putem preveni o mare suferinţă, printr-o investigaţie simplă şi accesibilă, care semnalizează momentul începerii tratamentului de consolidare a masei osoase.

 Noa Medical deţine singurul aparat de măsurare a densităţii osoase, din judeţul Călăraşi.

Programări se pot face la sediul clinicii din str.1 decembrie 1918 (lângă fosta Primărie) sau la numerele de telefon: 0242.31.22.31 şi 0731.089.689.

ACCESATI PAGINA DE FACEBOOK NOA Medical:

 

na

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Situațiile în care SPCEP Călărași eliberează acte de identitate

lun sept. 19 , 2016
Primăria Municipiului Călărași informează că programul de lucru cu publicul al Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a PersoanelorSPCEP Călărași este următorul: Luni, marți, joi – 08:00- 16:00Miercuri – 08:00- 18:30Vineri – 08:00-13:30 Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor eliberează un nou act de identitate în următoarele cazuri: a) la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!