Senatorul Răducu Filipescu, dezamăgit de respingerea legii privind majorarea alocaţiei pentru copii, în Parlament

Print Friendly, PDF & Email

 După cum se cunoaşte, media europeană a alocației pentru copii este cu mult peste 100 de euro. La noi în țară este de, doar, 18 euro. Săptămâna trecută, parlamentarii liberali au pus în dezbatere iniţiativa legislativă privind majorarea alocaţiei pentru copii, de la 84 de lei (cuantumul actual), la 200 de lei. Din păcate, iniţiativa liberalilor nu a avut sorţi de izbîndă, deoarece, parlamentarii PSD-ALDE, din Camera Deputaţilor, au respins-o.

Într-o conferinţă de presă, senatorul liberal, Răducu Filipescu, a luat atitudine, criticând decizia parlamentarilor care formează majoritatea în Camera Deputaţilor şi care au respins legea privind majorarea alocaţiilor pentru copii, la 200 de lei.

„Am considerat că toată lumea trebuie să înţeleagă că, acum doi ani, noi am reuşit să dublăm indemnizaţia pentru copii şi acum am propus să o majorăm la suma de 200 de lei. Noi, liberalii, nu suntem genul de politicieni care să facă politică populistă, dar dacă ne gândim bine în ce situaţie precară se regăsesc mulţi dintre copiii acestei ţări, consider că a da o alocaţie de 200 de lei pe lună, pentru un copil, nu este un efort financiar, atât de mare, pe care să îl facă Guvernul. Tot ce a fost crescut în ţara asta, Guvernul actual a promis că o să crească. Unele cresc, altele o să crească artificial, pentru că o să vedem ce o să se întâmple cu salariile când se vor transfera toate birurile, de la angajator, la angajat, şi, practic, nu o să rămână nimic, în buzunarele oamenilor. Iniţiativa, pe care noi am avut-o, a fost respinsă în Parlament de PSD şi ALDE, printr-o motivaţie, pur si simplu,  puerilă, cum că n-a fost construită bine, din punct de vedere juridic. E păcat că s-a ajuns aici. De aceea, am întrebat şi eu pe politicienii social democraţi care reprezintă Călăraşiul şi care au votat împotriva acestei iniţiative legislative, dacă mai au puterea să să uite în ochii cetăţenilor, cei care au copii şi nenumărate greutăţi.

Am  primit multe intervenţii, pe una din reţele de socializare şi la unele chiar am răspuns. Cineva, chiar mi-a propus ca banii proveniţi din  această alocaţie să ajungă direct la copii şi nu la părinţi. Este foarte complicat să se facă acest lucru. Dar ne gândim la o variantă ca părinţii, cei care sunt deplasaţi, din punct de vedere uman, să nu mai ia aceşti bani ca să se ducă cu ei la cârciumă şi să-i folosească pentru creşterea acestor copii. Cei din PSD, o să vină cu o altă lege în care o să includă şi acest aspect. Dar, important este, dacă vor ajunge, totuşi, la concluzia că suma de 200 de lei este destul de mică pentru creşterea unui copil. Este o dezamăgire a mea, pentru că nu am crezut că nu o să se voteze o astfel de lege.” , a afirmat  senatorul PNL Răducu Filipescu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Daniel Drăgulin: ,,La Primăria Călăraşi, nu sunt probleme privind salariile angajaţilor”

vin sept. 29 , 2017
Legea salarizărării, care a fost pusă în practică la 1 iulie 2017, a dat mână liberă tuturor administraţiilor locale şi judeţene din ţară să majoreze retribuţiile angajaţilor. La numai o lună de la punerea în fapt a acestui demers, multe primării din judeţ vor ajunge în imposibilitatea de a mai […]