Daniel Drăgulin: ,,La Primăria Călăraşi, nu sunt probleme privind salariile angajaţilor”

Print Friendly, PDF & Email

Legea salarizărării, care a fost pusă în practică la 1 iulie 2017, a dat mână liberă tuturor administraţiilor locale şi judeţene din ţară să majoreze retribuţiile angajaţilor. La numai o lună de la punerea în fapt a acestui demers, multe primării din judeţ vor ajunge în imposibilitatea de a mai plăti salariile.  Nu acelaşi lucru se întâmplă la primăria Călăraşi. Edilul Daniel  Drăgulin a dat asigurări că salariile din primărie nu vor fi diminuate.

„La Primăria Călăraşi nu sunt probleme privind salariile angajaţilor. În demersul nostru de a majora salariile acestora, am făcut câţiva paşi concreţi: am avut o consultare cu reprezentanţii sindicatelor din primărie, după aceea, am convocat o întâlnire comună între conducerea primăriei şi reprezentanţii sindicatelor,  în urma căreia s-a semnat un proces verbal prin care aceştia şi-au asumat faptul că există posibilitatea ca din cauza acestor majorări să nu poată fi achitate salariile şi, în această situaţie, ele pot fi diminuate. În urma negocierilor pe care le vom avea cu sindicatele, vom face în aşa fel să le încadrăm în procentul ce  se va stabili, în funcţie de ce resurse bugetare vom avea la anul. Până atunci, stăm liniştiţi, pentru că avem resurse. Din discuţiile purtate cu doamna director economic din cadrul primăriei, pot spune că nici la anul nu vom avea probleme bugetare. Până acum, estimările noastre arată că vom avea un buget astfel încît salariile să rămână în cuantumul actual. Vă spun cu toată responsabiltatea, salariile trebuiau mărite în administraţia publică. Dar, toţi funcţionarii publici trebuie să fie conştienţi că, mărirea acestui salariu îi şi obligă, nu numai îi îndreptăţeşte!”, a precizat primarul Daniel Drăgulin.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

File de Istorie/ 565 de ani de la tipărirea primei cărţi

sâm sept. 30 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În data de  30 septembrie, s-au împlinit 565 de ani de la tipărirea primei cărți de către Gutenberg. Pe 30 septembrie 1452, tipograful german, pe numele său adevărat Johannes Gensfleisch, inventator al tiparului cu litere mobile în Europa, a reușit să editeze prima sa lucrare. […]

Te mai poate interesa