Senatorul Filipescu: ,,Am propus conducerii Saint-Gobain să angajeze forţă de muncă locală”

Print Friendly, PDF & Email

Săptămâna trecută, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, l-a invitat pe senatorul PNL, Răducu Filipescu, să fie prezent la o discuție ce a avut loc împreună cu conducerea societății Saint-Gobain, pe tema fabricii de parbrize, care își va începe activitatea, la finele acestui an. Despre această întâlnire, senatorul Filipescu a declarat, în conferință de presă:

,,Am avut o ședință cu reprezentanții Saint Gobain, în biroul primarului Daniel Drăgulin, eu fiind invitat în calitate de senator, dar și cunoscător al acestei societăți, încă de când eram președintele Consiliului Județean.

După cum știți, își va începe activitatea, la Călărași, o fabrică de parbrize, iar prima linie trebuie să fie gata la finalul anului. Mai întâi va intra în probe, două-trei luni, după care va începe să producă. Probabil că vor fi peste 100 de locuri de muncă, iar noi am avansat problema de a angaja oameni din Călărași, cu toate că nu mai știm ce specialiști avem.

Din experiența primei încercări a celor de la Saint-Gobain, când au deschis fabrica la Călărași, pot să vă spun că, nouă, nu ne-a plăcut absolut deloc că a venit nu știu ce firmă adusă din Franța, care a făcut angajările, care nu a fost interesată de călărășeni, și așa mai departe. Iar în cadrul acestei discuții, am fost, poate, un pic cam dur, dar am ridicat problema angajării călărășenilor, cu prioritate, pentru că siliciul acela, care se duce în aer, îl înghițim noi, nu cei de la Galați sau de la București. Le-am propus să ofere locuri de muncă celor din Călărași, în primul rând, și să vadă dacă pot să-i găsească, aici, pe specialiști. Pentru că dacă oferi un salariu bun și dai zvon în țară, dintre cei mulți plecați afară, vor fi și oameni care se vor întoarce acasă.”

Senatorul Filipescu a menționat și faptul că a pus problema nu doar a angajării călărășenilor, ci și a firmelor din Călărași, care pot asigura mentenanța unor activități desfășurate de Saint-Gobain, deoarece societatea merge mult pe externalizarea serviciilor, iar în cazul în care nu se găsesc, în județ, astfel de firme, atunci să fie căutați specialiștii din afara Călărașiului.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Felicitare Pasti Primaria Calarasi

Dum apr. 8 , 2018
Please enter banners and links.