Ședința C.L.S.U. privind creșterea alarmantă a cotelor apelor Dunării și a brațului Borcea

Print Friendly, PDF & Email

Marți, 15 martie 2016, începând cu ora 11:00, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Călărași, la sediul Primăriei Municipiului Călărași. Ordinea de zi a constat în discuții cu privire la limitarea efectelor negative ale situației de urgență, produsă în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, și anume creșterea alarmantă a cotelor apelor Dunării și a brațului Borcea (avertizare hidrologică ”cod galben de inundație”). Discuțiile au fost axate pe o informare cu privire la măsurile realizate până în acest moment, pe prognoza hidrologică pe perioada imediat următoare și pe măsurile care se impun în continuare, respectiv forțele cu care se poate interveni și timpul de reacție.

Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, în perioada 07.03-14.03.2016, când cotele fluviului Dunărea și ale brațului Borcea s-au apropiat de cota de atenție (550 cm la Călărași), a luat următoarele măsuri:

-instituirea serviciului de permanență la sediul primăriei

-monitorizarea permanentă a cotelor fluviului Dunărea

-verificarea zilnică pe teren a stării digului de interes local din Cartierul Măgureni și a falezei din Parcul central

-informarea preventivă a cetățenilor din zona inundabilă a Cartierului Măgureni

-verificarea existenței stării utilajului și a materialelor necesare pentru intervenții la inundații existente la serviciile publice subordonate Consiliului local

-umplerea a 500 buc. saci rafie cu nisip și depozitarea acestora la sediul SP Pavaje Spații Verzi.

Pentru perioada următoare, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Călărași, s-a stabilit continuarea monitorizării cotelor fluviului Dunărea, completarea materialelor necesare pentru intervenție la inundații, constituirea unor echipe de interveție permanente, compuse din salariați ai SP Pavaje Spații Verzi și supravegherea permanentă a digurilor, a zonelor cu potențial de producere a inundațiilor și intervenția operativă cu utilaje și materiale pentru consolidarea digului.

În data de 15 martie 2016 cota fluviului Dunărea la Călărași este de 570 cm, peste cota de atenție de 550 de cm (cota de pericol – 638 cm, cota de  inundație – 720 cm).

Menționăm faptul că în cursul anului 2015, în ceea ce privește digul de interes local din Cartierul Măgureni, Primăria Municipiului Călărași a realizat lucrări de consolidare pe o lungime de aproximativ 500 de m, de supraînălțare cu aproximativ 80-100 cm, fiind create, totodată, rampe de acces și două subtraversări pentru evacuarea apelor în exces.

 BIROUL DE PRESĂ

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

La Spitalul Județean Călărași, medicii ginecologi nu au voie să intervină chirurgical, după ora 16.00

mar mart. 15 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 La începutul acestei săptămâni, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, dr. Dan Romulus Șerban, a invitat presa la o conferință, pentru a transmite câteva informații referitoare la situația existentă după declasificarea spitalului, de la gradul III la gradul IV. Primul subiect dezbătut a fost cel […]