Scoala Vest, din Călăraşi, aşteaptă de 21 de ani să îşi deschidă porţile

scoala 12 Şcoala nr. 12,  situată în zona de vest a municipiului Călăraşi, reprezintă un mare eşec al autorităţilor care s-au perindat la conducerea administraţiei locale, în ultimii 23 de ani. Începută în 1991, construcţia Şcolii de Vest, ce cuprinde 24 de clase şi o sală de sport,  zace într-o continuă stare de degradare, pentru că primaria Călăraşi nu dispune de banii necesari ca să o pună în funcţiune. În vara anului 1991 a fost semnat contractul pentru execuţia lucrărilor, ce se ridica la 23 milioane de lei, beneficiar fiind Inspectoratul Judeţean Şcolar Călăraşi. Conform contractului iniţial  de finanţare, lucrările de construcţie ar fi trebuit să fie finalizate  25 de luni mai târziu, în 1993. Au trecut 21 de ani de atunci, iar clădirea şcolii încă nu a fost redată reţelei şcolare călărăşene. Ministerul Educaţiei, instituţia care a gestionat această lucrare pînă în anul 2007, a alocat  sume insuficiente de bani, iar lucrările de execuţiei nu au cunoscut un flux continuu.  În anul 2008, a fost alocată suma  totală de 1 milion de lei pentru continuarea lucrărilor, iar construcţia şcolii a intrat în administrarea primăriei Călăraşi. Numai că au venit anii de criză economică, iar fosta conducere a primăriei nu a mai fost interesată să aloce, cel puţin, sumele necesare pentru conservarea construcţiei. Problema Şcolii de Vest a revenit în atenţia Consiliului Local Călăraşi, de-abia în anul 2013, când a fost alocată, de la bugetul local, suma de 430.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie. În a doua parte a  acestui an, municipalitatea călărăşeană a alocat 435.000 de lei pentru asigurarea unor lucrări necesare finisajelor interioare. Însă, pentru punerea în funcţiune a acestui edificiu educaţional mai sunt  necesare fonduri în valoare de  1.596.642 de lei cu TVA inclus, conform devizelor efectuate.

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, este hotărât să  finalizeze Şcoala nr. 12 şi să o pună în funcţiune cat mai curând. ,,Banii necesari pentru finalizarea acestei unităţi de învăţământ vor fi asiguraţi, fie din bugetul local, fie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.  În ceea ce priveşte destinaţia acestei unităţi, încă nu am luat nicio decizie cu privire la unitatea școlară care se va muta în ea. Să o finalizăm prima dată și apoi vom decide! Cert este că ea va fi ocupată, sută la sută, începând cu anul școlar 2015-2016.” a precizat  primarul Daniel Ștefan Drăgulin.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Un singur candidat înscris pentru postul de administrator public al Consiliului Judeţean

lun oct. 13 , 2014
 Postul de administrator public din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi nu a atras interesul celor care doresc să ocupe în administraţia judeţului o funcţie publică importantă. Conform informaţiilor furnizate de Biroul de presă al Consiliului Judeţean, pentru funcţia de administrator public s-a depus un singur dosar ce aparţine lui Daniel Ştefan, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!