Şcoala din Cuza Vodă renovată cu fonduri europene, în valoare de 1 milion de euro

scoala interior sŞcoala  Gimnazială din comuna Cuza-Vodă  se află în plină pregătire pentru începerea noului an şcolar. Pe 15 septembrie se vor deschide larg porţile pentru  elevii care vor învăţa  în clase curate şi lumionase. Reabilitarea localurilor ce aparţin Şcolii Cuza Vodă s-a făcut atât cu fonduri din bugetul local dar şi cu bani de la guvern. Acest luru s-a datorat preocupării ediliului Aurel Stan. ,,Întotdeauna am fost preocupat, ca cei 400 de elevi ai comunei, alături de cadrele didactice, să-şi desfăşoare activitatea în condiţii cât mai bune. În mandatul trecut, am primit, de la Guvern, fondurile necesare pentru reabilitarea localurilor de şcoală din satele Cuza Vodă şi  Ceacu. Acolo au fost executate lucrări de modernizare , a fost schimbată tâmplăria de la ferestre, au fost realizate grupuri sanitare moderne şi s-a montat parchet în câteva clase.  Însă, în prezent, ne confruntăm cu o mare problemă şi anume, scăderea demografică în rândul copiilor de vârstă şcolară. Începând de  anul viitor, în comună va funcţiona o singură  unitate de învăţămînt, Şcoala Gimnazială cu clasele  I-VIII din comuna Cuza Vodă.

scoala cuza voda sAici vom asigura condiţiile optime  de învăţat pentru  copiii noştri. Avem, deja, depus un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional ce l-am depus la ADR Sud Muntenia, care se află în faza precontractuală. Are o  valoare de 1 milion de euro, nerambursabili . Cu aceste  fonduri intenţionăm să demarăm lucrări de modernizare la cele două localuri ale şcolii. Se va executa termoizolarera termică, va fi realizată o nouă şarpantă. Iar, în apropierea localului nou al şcolii, vom realiza o sală ultramodernă de sport ce va avea un teren de foarte bună calitate, duşuri şi vestiare”, a spus edilul Stan.

Cele două trupe de teatru ale şcolii sunt mândria comunei .

Se poate spune că activitatea extraşcolară a colectivului de elevi este una prodigioasă, fapt confirmat de primarul comunei.,, Am apreciat întotdeauna precuparea profesorilor din şcoală pentru pregătirea elevilor. Şi, de ce să nu recunosc, sunt mândru de rezultatele obţinute de  elevii care au obţinut foarte multe premii la competiţiile şi festivalurile naţionale. Ei au dus,astfel, în toată ţara, renumele comunei Cuza Vodă. La începerea noului an şcolar, toţi elevii care au ocupat podiumul, la diferite competiţii şcolare, vor primi din partea primăriei şi a şcolii câte o diplomă iar, din partea mea, cate un premiu de câte 100 de lei, dăruit din retribuţia mea lunară ,” ne-a precizat primarul Aurel Stan .

Edilul Stan are şi motive să  se mândrească cu elevii Şcolii Gimnaziale Cuza Vodă.  Cele două trupe de teatru ale şcolii au devenit renumite în ţară în urma participării la diferite  concursuri, de unde s-au întors cu foarte multe premii. Acest aspect, demn de apreciat a fost adus în atenţie şi de directoarea  şcolii prof. Veronica Dumitru.

elevii pe scena de teatru,, Vă pot spune că, numai într-un an de zile, trupa de teatru,, Giganţii”, formată din elevii din ciclul primar  şi trupa,, Joc”, alcătuită din elevii de gimnaziu,  au participat la 16 concursuri şi festivaluri artistice din ţară,  unde au ocupat podiumul. Numai în această vară au obţinut ,,Marele trofeu”  precum şi alte 9 premii la Festivalul de teatru,,George Constantin” ce avut loc, în luna iunie, la Lugoj. Cu premii importante s-au reântors şi de la Festivalul de teatru medieval de la  Sighişoara.Trupa ,,Joc” a participat   la Festivalul  naţional de teatru pentru elevi şi studenţi ,,Mangalia –Art”de la Mangalia  unde au obţinut Marele Premiu. La acest festival, preşedintele juriului, marele actor Ion Dichiseanu  s-a arătat impresionat de prestaţia şi talentul copiilor noştri. Activitatea  celor două trupe  este coordonată de   Niculina Comănescu ce deţine funcţia de bibliotecar-documentarist în şcoală.Toată activitatea acestora este susţinută de primărie şi prin aportul unor sponsori generoşi din comună”, a precizat directoarea şcolii, prof.Veronica Dumitru.

Next Post

S-a stabilit conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călărași

mie sept. 11 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Prof. Silviana Şestacovschi a condus cu delegare Inspectoratul Şcolar Judeţean(ISJ) Călăraşi, până pe 31 august a.c., dată în care a fost anuntaţă printr-o adresă remisă de către Ministerul Educaţiei Naţionale, că a fost eliberată din funcţie. Au urmat aproape 10 zile de incertitudine pentru prof. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!