Salvați Copiii a dotat cu tablete și materiale educaționale școala din comuna Unirea

Print Friendly, PDF & Email

În urma apelului urgent făcut de Școala Gimnazială din comuna Unirea, județul Călărași, unde copiilor provenind din medii vulnerabile nu le este asigurat accesul real la educație, Organizația Salvați Copiii asigură pentru 160 de copii tablete, pe care sunt instalate aplicațiile necesare participării la cursurile online, precum și ghiozdane echipate cu materiale didactice. În condițiile în care peste 20% dintre unitățile școlare din România și-au modificat scenariul inițial în care au început noul an școlar, 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin resursele materiale necesare învățământului online, arată datele unei anchete Salvați Copiii România, realizate în parteneriat cu Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar. Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a precizat:”Datele provizorii prelucrate de INS arată că, la începutul acestui an, peste 275.000 de copii cu vârsta învățământului obligatoriu (7-17 ani) nu mergeau la școală, iar criza pandemică agravează abandonul școlar. Neparticiparea școlară are efecte sociale dramatice și afectează o generație întreagă, de aceea am decis să accelerăm dotarea copiilor vulnerabili cu tablete, precum și sprijinirea școlilor și a cadrelor didactice, astfel încât incluziunea educațională să fie reală.Educația copiilor nu poate fi sacrificată, în nicio situație!”.
Comuna Unirea este formată din două sate, Unirea și Oltina și are o populație de 2.500 de locuitori. Fiind o regiune agricolă, principalul venit al locuitorilor provine din munci agricole sezoniere și din banii trimiși de membrii familiilor care lucrează în străinătate. La școala din comuna Unirea învață 160 de elevi, peste jumătate dintre aceștia fiind copii din medii socio-vulnerabile, familii cu o situație financiară modestă și din familii monoparentale, expuși riscului de abandon școlar. În anul școlar 2020/2021 școala funcționează cu un număr de 15 cadre didactice, dintre care opt fac naveta zilnic, aproximativ 30 km. ,,Din păcate, această situație creată de pandemie a agravat clivajele sociale dintre copii. În școala noastră învață mulți elevi care provin din familii monoparentale, cu greutăți financiare, iar pentru ei școala online presupune costuri pe care familiile nu le pot suporta. Mulți copii fac naveta cu microbuzul până la școală, 20 de kilometri zilnic, dar măcar așa pot participa la ore. Educația online e mai restrictivă pentru ei, de aceea sunt importante tabletele de la Salvați Copiii”, a spus Liliana Alexandru, directorea Școlii Nr. 1 Unirea.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

DSP Călărași/ Numărul de probe prelevate de unitățile medicale din județul Călărași a fost de 432

Dum nov. 1 , 2020
În urma articolului publicat în data de 01 noiembrie 2020 de G4Media.ro ”EXCLUSIV Județele Călărași și Ialomița au făcut doar 8 și 9 teste COVID-19 în ultimele 24 de ore, Cluj și Timiș aproximativ 3000 de teste/ Cât a testat fiecare județ din țară în ultima zi și cum influențează […]