DSP Călărași/ Numărul de probe prelevate de unitățile medicale din județul Călărași a fost de 432

În urma articolului publicat în data de 01 noiembrie 2020 de G4Media.ro ”EXCLUSIV Județele Călărași și Ialomița au făcut doar 8 și 9 teste COVID-19 în ultimele 24 de ore, Cluj și Timiș aproximativ 3000 de teste/ Cât a testat fiecare județ din țară în ultima zi și cum influențează asta rata de incidență”, facem următoarele precizări:
• Testările RT PCR pentru detectarea SARS CoV2 se efectuează din fonduri alocate de Ministerul Sănătății pentru cazurile ce corespund definițiilor de caz suspect și probabil și categoriilor de pacienți prevăzute în ” Definitiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) -Actualizare 14.10.2020”, definiții elaborate de MS-INSP , postate pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică și actualizate periodic.
• Numărul de probe prelevate de unitățile medicale din județul Călărași și lucrate conform metodologiei de supraveghere în data de 29.10.2020 ( dată la care Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență a lucrat 8 probe) a fost de 432, din care 424 lucrate la Laboratorul Synevo.
• Probelor prelevate în cadrul metodologiei și menționate mai sus, li se adaugă probele recoltate la cerere, contracost, al căror număr nu îl cunoaștem, conform procedurii actuale către direcțiile de sănătate publică fiind înaintate numai buletinele de analiză pozitive.
• Menționăm că laboratoarele cu care lucrează DSP Călărași și către care sunt trimise probele de exudate nazofaringiene pentru RT PCR SARS CoV2, sunt : Laboratorul Institutului Național de Sănătate Publică -CRSP București, Laboratorul Regina Maria București, Laboratorul Synevo București , Laboratorul INBI Matei Balș.
• Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Călărași lucrează în prezent în cadrul metodologiei numai probele prelevate în situații de urgență pentru pacienți spitalizați în această unitate.

Sef Serviciu SECBT
Dr. CAMELIA TRUICĂ

Director Executiv
CEZAR-CRISTIAN RĂDULESCU

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Echipa PNL Călărași: ,,Avem curajul de a ne lupta pentru Călărași”

mie nov. 4 , 2020
Miercuri, 4 noiembrie, organizația județeană a PNL Călărași a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentați candidații pentru alegerile parlamentare. Președintele PNL Călărași, Emil Florian Dumitru, a deschis întâlnirea cu presa printr-o scurtă prezentare a echipei de candidați: ,,Vă facem cunoscută, astăzi, oferta noastră electorală, ce […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!