S-a rectificat bugetul propriu al Primăriei Călăraşi

consiliul-localŞedinţa Consiliului Local, de la acest început de săptămână, a avut pe ordinea de zi rectificarea unor sume pentru a putea fi asigurate cheltuielile salariale, atât pentru aparatul propriu,cât şi pentru toate instituţiile subordonate.

Primăria Călăraşi informează că la constituirea bugetului propriu de venituri si cheltuieli al municipiului Calarasi, s-a avut in vedere respectarea incadrarii in plafonul maxim al cheltuielilor de personal,s-a analizat ,in parte,fiecare institutie subordonata primariei Calarasi, iar prin aceasta rectificare,se urmareste asigurarea cheltuielilor salariale atat pentru aparatul propriu ,cat si pentru toate institutiile subordonate, odata cu comunicarea noului plafon de catre Administratia Judeteana a Finantelor Publice Calarasi.

Astfel ca, la capitolul 51 Autoritati executive, s-au suplimentat creditele destinate cheltuielilor salariale, cu suma de 160.000 lei.De asemenea, avandu-se in vedere faptul ca este luna de iarna, iar cheltuielile cu iluminatul si incalzitul institutiei cresc, s-a propus majorarea creditelor la bunuri si servicii, cu suma de 117.000 lei.

Pentru alte cheltuieli publice generale s-au suplimentat creditele pentru salarii, cu suma  26.000 lei la SP.P Evidenta. La subcapitolul Fond de rezerva bugetara,s-a propus utilizarea sumei de 1.000.000 lei pentru asigurarea platilor aferente drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau a indemnizatiilor persoanelor cu handicap, in suma de 340 mii lei-cap.68 Asistenta sociala, diferenta de 660.000 lei fiind propusă pentru salubrizare municipiu (inclusiv deszapezire), in cadrul cap.74 Protectia mediului.

Pentru asigurarea salariilor politistilor locali, s-a propus suplimentarea cu 69 mii lei a creditelor destinate acestei categorii de cheltuieli.

Avand in vedere adresa Administratiei Judetene a Finantelor Publice Calarasi nr.17276/26.11.2014, prin care ni se comunica repartizarea de sume pentru salariile din invatamantul preuniversitar de stat, precum si a hotararilor judecatoresti castigate in instanta,se propune rectificarea bugetului alocat acestor institutii, asa cum rezulta din anexa nr.1 ,la capitolul 65 Invatamant.

In cadrul capitolului 67 Cultura,recreere,religie, s-a propus suplimentarea cu 18.000 mii lei a cheltuielilor salariale ale Complexului Zoo, iar prin redistribuirea intre parohii,s-a suplimentat cu 30 mii lei suma alocata parohiei Sf Dasie, pentru achitarea  furnizorilor.

Tot la capitolul 67, pentru asigurarea desfasurarii competitiilor  sportive si pentru plata taxelor si contributiilor de stat, s-a propus suplimentarea cu  250.000 lei a bugetului alocat  Asociatiei Handbal Club Dunarea Calarasi 2024, iar cu suma de 80.000 lei a creditelor destinate Asociatiei Fotbal Club Dunarea 2005 Calarasi. S-a suplimentat la CSM Calarasi, cu suma de 20 mii lei, pentru reparatii instalatie electrica Sala Sportului.

200 000 mii lei au fost daţi pentru suplimentarea, pe timp de iarna, a creditelor destinate asigurarii iluminatului public in municipiu, iar pentru asigurarea cheltuielilor destinate externalizarii punctelor de aprindere a  iluminatului public, suma de 20 mii lei, ambele sume in cadrul cap.70 Locuinte, servicii si dezvoltare publica.

Pentru continuarea anumitor lacasuri de cult, pentru infiintarea unor centre sociale, s-a propus suplimentarea sumelor alocate cu 188.000 lei.  Pentru S.P.Caini fara stapan, s-a suplimentat cu  suma de 110.000 lei  a cheltuielilor cu bunuri si servicii, pentru  a se asigura acoperirea cheltuielilor compartimentului adapost si compartimentului veterinar. Lista de investitii pe anul 2014 s-a modificat datorita semnarii actului aditional nr.1/22.10.2014  la contractul   de finantare nr.3441/29.05.2014  cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice, in valoare de 2.376.425,66 lei pentru obiectivul Modernizare strada I.L.Caragiale.

Anexa nr.3 , privind bugetul institutiilor finantate din venituri proprii si subventii, a suportat moificari la propunerea Liceului Danubius, care  isi suplimenteaza bugetul, pana la sfarsitul anului, atat la partea de venituri, cat si la cea de cheltuieli, cu suma de 8.000 lei.

Please enter banners and links.

Next Post

Salariile cadrelor didactice, pe luna decembrie, au fost aprobate

lun dec. 8 , 2014
Ședința Consiliului Local Călărași de luni, 8 decembrie, a avut pe ordinea de zi și aprobarea salariilor cadrelor didactice, pentru luna decembrie 2014. Astfel, au fost repartizați  3.227.000 de lei, deoarece pentru luna aceasta nu mai erau fonduri aprobate pentru plata salariilor, o situație de anomalie, dacă este să ținem cont […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!