S-a dat undă verde pentru continuarea lucrărilor la centrele „Demnitate regăsită”

Print Friendly, PDF & Email

Demnitate regasitaSemnalul  dat, săptămâna trecută, de ziarul Actualitatea de Călăraşi, privind întârzierea nejustificată a lucrărilor de construcţie, la cele trei centre sociale din judeţul nostru, destinate persoanelor cu afecţini neuropsihice, a dat roade.

Aşa cum a precizat Mihai Roibu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, zilele acestea, s-a pus mult aşteptata semnătură, după mai bine de 2 ani, pe Actul Adiţional privind continuarea lucrărilor de execuţie, la centrele din Dichiseni, Cuza Vodă şi Vlad Ţepeş, centre ce vor lua fiinţă în urma restructurării  Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Plătărești. Aşa cum aminteam, în ediţia trecută a ziarului nostru, proiectul, în valoare de aproximativ 100 miliarde de lei vechi, risca să fie abandonat din cauza tergiversării punerii în aplicare a Hotărării de Guvern nr.1195/2012, prin care a fost alocată suma de 1,25 milioane lei, bani care vor asigura finalizarea lucrărilor de execuţie la cele trei centre în  acest an. Directorul Mihai Roibu s-a arătat optimist, afirmând că, odată ce Ministerul Muncii a încheiat contractul şi cu firma constructoare, săptămîna viitoare, va începe execuţia lucrărilor .

,,Sper ca în următoarele trei luni să se finalizeze construcţia centrelor sociale,  ce a fost începută în urmă cu  patru ani de  zile. Nu pot spune că această problemă a fost rezolvată în totalitate, întrucât, Ministerul Finanţelor nu a dat undă verde pentru finanţarea celor 103 posturi din cadrul  centrelor . În asemenea condiţii, nu există şanse ca în acest an să fie puse în funcţiune  aşezămintele respective. Dar,   instituția noastră, în colaborare cu autorităţile judeţului, va face toate demersurile necesare în vederea adoptării unei Hotărâri de  Guvern, pentru deblocarea celor 103 posturi”,  a precizat, pentru Actualitatea de  Călăraşi, directorul DGASPC, Mihai Roibu .

Please enter banners and links.

Next Post

Ministrul Agriculturii vine în județul Călărași

vin mai 17 , 2013
Astăzi, 17 mai, vine în comuna Borcea ministrul agriculturii, Daniel Constantin. Programul ministrului, anunțat pe site-ul ministerului, este următorul: Ora 11: 30 – sosirea în comuna Pietroiu (jud. Calarași); Ora 11: 35 – vizitarea Stației de Pompare a Apei Pietroiu (ANIF  – captarea primară a apei de irigat); Ora 11: […]