Rămâne la Călărași Secretariatul Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră

BRCT 1Viitorul Program de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 va include 7  județe din România și 8 districte din Bulgaria, iar Secretariatul comun al programului va fi organizat la Călărași, cu o sucursală pe granița bulgară, la Ruse.

Deciziile au fost luate miercuri, 17 septembrie a.c., în districtul Dobrich, la cea de-a patra întâlnire a Grupului Comun de Lucru pentru pregătirea următoarei perioade de programare pentru cooperarea teritorială româno-bulgară 2014-2020. Grupul este format din reprezentați ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice din România, ai Ministerului Dezvoltării Regionale din Bulgaria și ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria.

La întâlnire s-a decis ca Secretariatul Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 să fie organizat în cadrul BRCT Călărași, organizație ce asigură și în prezent Secretariatul Tehnic Comun pentru prezentul program de cooperare transfrontalieră, cu o sucursală pe granița bulgară, la Ruse.

De asemenea, a fost stabilită și decisă aria eligibilă a următorului program de cooperare, aceasta incluzând 7 județe din România (Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța) și 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra și Dobrich).

BRCTCea de-a patra reuniune a grupului a reprezentat o ocazie importantă pentru prezentarea principalelor progrese înregistrate în procesul de pregătire a următorului Program de Cooperare Transfrontalieră (PCT) România-Bulgaria 2014-2020. Au fost prezentate membrilor grupului de lucru principalele aspecte ale analizei teritoriale a regiunii de graniță româno-bulgare, precum și rezultatele chestionarului privind următorul exercițiu financiar 2014-2020, aplicat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Analiza a fost realizată în cadrul proiectului strategic Spațial, proiect finanțat în cadrul PCT România-Bulgaria 2007-2013.

Tot în cadrul întâlnirii a fost prezentat proiectul de Acord de înțelegere dintre cele două state partenere privind viitorul program de cooperare româno-bulgară 2014-2020, modificat conform observațiilor formulate de către membrii grupului de lucru, la reuniunea precedentă, organizată la Constanța, în cursul lunii iunie a.c. Totodată, a fost prezentată și o primă versiune a cererii de finanțare care va fi utilizată în cadrul următorului exercițiu financiar.

Președinția Grupului Comun de Lucru a aparținut delegației bulgare conduse de Dimana Sadonkova, director general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale din Bulgaria, în timp ce vicepreședinția a fost asigurată de către delegaţia română, condusă de Doina Surcel, director general adjunct în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România.

Comisia Europeană a fost reprezentată la această întâlnire de Filomena Carvalho, șef adjunct de unitate, și de Kypros Kyprionou, ofițer de program din cadrul DG Regio.

Informaţii suplimentare privind Grupul Comun de Lucru sunt disponibile pe pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu, unde vor fi publicate documentele discutate în cadrul reuniunilor grupului, precum și detalii referitoare la Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, informeaza BRCT Calarasi.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Deputata Raluca Surdu la deschiderea anului şcolar şi a noii sesiuni parlamentare

mie sept. 18 , 2013
Raluca Surdu alături de Asociaţia „Împreună pentru Viitor” din Spanţov. Cu sprijinul deputatei Surdu, două reprezentante ale acestei asociaţii au participat în perioada 4-8 septembrie la EcoStudent Camp organizat la Păltiniş, Sibiu. Raluca Surdu încurajează asumarea rolurilor de multiplicatori şi generatori de schimbare a celor implicaţi în acţiuni de interes pentru comunitate. Toamna se […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!