Raluca Surdu și primarul Țone vor să atinga obiectivul: Port turistic la Oltenița

Print Friendly, PDF & Email

Raluca Surdu si primarul ToneConsilierii locali au votat, săptămâna trecută, într-o şedinţă extraordinară, reprezentantul Olteniţei care va susţine proiectul în relaţia cu diverse instituţii. Este vorba de consilierul PNL Florian Cercel, cel care va revitaliza proiectul “Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”, în relaţia Consiliul Local Olteniţa-Parlament-Guvern.

Deputatul PNL Raluca Surdu doreşte să revitalizeze proiectul privind portul turistic, intenţie tehnică dorită, inclusive, de fosta conducere a Primăriei Olteniţa: Costinel Milescu şi Florian Cercel. Reprezentanta Camerei Deputaţilor a adus la cunoştinţa consilierilor olteniţeni şi actualului primar olteniţean, Petre Ţone, faptul că, în 16 aprilie a.c., Parlamentul României a respins Proiectul de Lege privind transmiterea unei suprafeţe de teren portuar aflată în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în administrarea Consiliului Local Olteniţa peantru realizarea vechiului obiectiv “Dezvoltarea infrastructurii turistice în zona Olteniţa şi amenajare port turistic”. Proiectul a fost respins din motive tehnice şi intrarea în desuetudine.

Raluca Surdu transmite, aşadar, consilierilor olteniţeni mesajul reluării proiectului şi promovarea unei propuneri legislative. Deputata Colegiului Uninominal 5 a purtat câteva discuţii în interiorul instituţiilor abilitate, concluzia fiind aceea că, administraţia publică locală trebuie să se implice, astfel încât să îşi poată aduce contribuţia prin îndeplinirea unor etape, cum ar fi: realizarea unui studiu de oportunitate, identificarea şi delimitarea suprafeţei necesare realizării proiectului. De asemenea, mai este nevoie de prezentarea unor dovezi material, care să demonstreze că suprafaţa de teren este nefolosită, este nevoie de realizarea unui plan de investiţii privind portul turistic, dar şi emiterea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care să se acorde avizul de principiu, pentru o preluare în proprietate şi o preluare a dreptului de administrare. În plus, deputata mai spune că este nevoie de depunerea de către Consiliul Local Olteniţa la ministerul de resort a unei solicitări de preluare a terenului identificat cu toată documentaţia justificativă.

După ce toate aceste atribuţii se vor realiza, Raluca Surdu va înainta pentru dezbatere o propunere legislativă, având ca obiect preluarea de către Consiliul Local Olteniţa a terenului în cauză pentru demararea proiectului turistic.

Sursa: www.olteniteanul.ro

Please enter banners and links.

Next Post

Călărași: Ziua Dunării – Ziua Peștelui Dunărean

sâm iun. 29 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Sambata  29.06.2013, incepand cu ora 07.00, pe parcursul intregii zile, Primaria Municipiului Calarasi organizeaza, in Parcul Central, o serie de evenimente  prilejuite de sarbatorirea  ZILEI DUNARII. La eveniment au fost invitati sa participe reprezentanti ai oraselor si judetelor riverane Dunarii, precum si reprezentati ai misiunilor […]