Protest spontan al salariaților de la Finanțe Publice

Print Friendly, PDF & Email

Aproximativ 22.000 de salariați ai sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice participă astăzi, 15 mai 2017, la un protest spontan, ca reacție la proiectul legii salarizării, care duce la tăieri de salarii.

La protest participă salariați din toate județele țării, inclusiv municipiul București, aceștia solicitând Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel încât să fie reflectată complexitatea și importanța activității Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate (ANAF, direcții generale regionale ale finanțelor publice, etc).

Acțiunile de protest generate de tăierea salariilor au fost declanșate de salariați și se pot întinde pe o perioadă nedetarminată de timp, ceea ce poate duce la blocarea activității de colectare și a activităților de relații cu publicul.

Salariații Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate nu beneficiază de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care poate aduce venituri suplimentare.

Guvernul României decât să plătească 35.000 de consultanți fiscali nou angajați, cu salarii de 10.000 lei, dublu față de un salariat al sistemului Ministerului Finanțelor Publice, mai bine ar plăti decent cei 25.000 de salariați responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investiție mai realistă, corectă și cu efecte în timp, care ar duce la atragerea și păstrarea personalului bine pregătit, care să poată face față noilor cerințe în implementarea politicii fiscale.

Sindicatele au făcut toate eforturile ca acest conflict să nu escaladeze, însă pasivitatea autorităților în a găsi soluții i-a determinat pe salariați să reacționeze necontrolat.

O prelungire a acestui conflict ar pune în pericol însăși punerea în practică a prevederilor actualului proiect al legii salarizării, informează Biroul de Presă.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu”, singurul liceu, din judeţul Călăraşi, care va avea clase de arte vizuale şi muzică

lun mai 15 , 2017
Evoluţia oricărei comunităţi îşi trage seva din existenţa şcolilor pe care le păstoreşte. Iar  Călăraşiul, urbea de pe malurile Borcei, a demonstrat de-a lungul timpului că a avut şi are şcoli de valoare. Printre unităţile şcolare,   considerate adevărate repere în dezvoltarea învăţământului călărăşean, se numără şi Colegiul  Tehnic  „ Ştefan […]