Propunere legislativă de majorare a pensiilor, pentru cei care au lucrat în agricultură

Print Friendly, PDF & Email

deputatul Aurel Niculae“În calitate de forţă care asigură echilibrul scenei politice româneşti, Uniunea Naţională pentru Progresul României a propus și propune în Parlament inițiative legislative ce răspund nevoilor oamenilor. și care respectă valorile pe care le promovează, și anume siguranța și prosperitatea cetățenilor.”, afirmă deputatul Aurel Niculae, președintele UNPR Călărași.

În contextul în care, în acest moment, aproape jumătate de milion de persoane primesc pensie de agricultor, valoarea medie a acesteia fiind de 361 de lei, UNPR a iniţiat o propunere legislativă de majorare a pensiilor pentru cei care au lucrat în agricultură, în cadrul fostelor cooperative agricole de producție. Este vorba în principal despre femei în vârstă, care locuiesc în mediul rural și care nu au de unde să obțină alt sprijin material.

„Am propus majorarea pensiei de agricultor de la 361 de lei la 500, astfel încât acești oameni care au muncit o viață întreagă, să aibă parte de un mic sprijin la bătrânețe”, a specificat deputatul Aurel Niculae, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a formaţiunii progresiste. „Trebuie subliniat faptul că această pensie nu a mai fost majorată de câțiva ani buni, timp în care prețurile au tot crescut. Așadar nu este vorba despre a le da ceva în plus acestor oameni, ci de a restabili măcar echilibrul dintre pensie și prețurile actuale la utilități, medicamente sau alimente. Tocmai din acest motiv, sperăm ca inițiativa noastră să primească sprijinul tuturor partidelor parlamentare și să devină lege în cel mai scurt timp.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Premergător sărbătorilor pascale, poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru protejarea populaţiei

Dum apr. 17 , 2016
La acţiunile pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice, de la ordine publică, poliţie rutieră şi de la alte structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi. Alături de aceştia, în activităţile de control sunt implicaţi şi […]