UNPR susţine protejarea cetăţenilor în faţa abuzurilor comise de recuperatorii de creanţe

Aurel-NiculaeCu ocazia comunicării săptămânale către presa locală şi implicit către călărăşeni, UNPR Călăraşi, prin vocea preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, deputatul Aurel Nicolae a ţinut să puncteze că formaţiunea progresistă susţine protejarea cetăţenilor în faţa abuzurilor comise de recuperatorii de creanţe, printr-o propunere legislativă depusă la Camera Deputaţilor la începutul acestei luni.

„După cum ştiţi, în ultimii ani a înflorit o adevărată industrie a hărțuirii cetățeanului de către tot felul de firme de recuperare. Pentru cea mai mică datorie, oamenii obișnuiți, uneori chiar rudele sau angajatorii lor, sunt hărțuiți de firmele de recuperare creanțe. Problema cu acest fenomen este în primul rând una de moralitate. Firmele de recuperare cumpără creanța la un preț de nimic, apoi cer de la datornic suma întreagă plus tot felul de penalități și majorări. Cea de-a doua problemă este una de legalitate, în sensul că în România nu este deocamdată reglementată activitatea de recuperare debite. Prin urmare, UNPR a depus o inițiativă legislativă menită să rezolve cele două probleme. În primul rând, vrem să fie foarte clar ce au voie și ce nu au voie să facă recuperatorii de creanțe. În al doilea rând, vrem ca cetățeanul să fie protejat de orice formă de hărțuire sau de abuz din partea firmelor sau a departamentelor de recuperare debite”, a ţinut să puncteze deputatul Aurel Niculae.

Prin forma actuală a legii propuse de UNPR ,vor fi interzise următoarele:

  • specificarea în mod înșelător a implicării statului în colectarea debitului;
  • asumarea identității unui avocat, executor judecătoresc sau lichidator judiciar în mod neadevărat;
  • amenințarea cu închisoarea, confiscarea sau vinderea proprietăților în caz de neplată a debitului;
  • falsa informare a debitorului că ar fi comis o infracţiune sau altă ilegalitate, cu scopul de a-l intimida;
  • solicitarea de către firmele sau departamentele de recuperare debite a unor sume mai mari decât cele stabilite prin contractul semnat inițial, deci fără penalități sau taxe inventate puse de firmele de recuperare.

„Noi sperăm ca și această lege să aibă un parcurs rapid în Parlament și să punem capăt abuzurilor pe care foarte mulți români le suportă și pentru care nu există încă legislație în România. Sigur, vor fi anumite firme nemulțumite, dar este datoria noastră să mergem mai departe cu acest proiect și cu orice inițiativă care este în folosul cetățenilor care ne-au votat și pe care îi reprezentăm”, a încheiat deputatul progresist.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Propunere legislativă de majorare a pensiilor, pentru cei care au lucrat în agricultură

Dum apr. 17 , 2016
“În calitate de forţă care asigură echilibrul scenei politice româneşti, Uniunea Naţională pentru Progresul României a propus și propune în Parlament inițiative legislative ce răspund nevoilor oamenilor. și care respectă valorile pe care le promovează, și anume siguranța și prosperitatea cetățenilor.”, afirmă deputatul Aurel Niculae, președintele UNPR Călărași. În contextul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!