Prinşi de poliţişti, pe braţul Borcea, în timp ce pescuiau cu un aparat electric

DSC02016Poliţiştii de frontieră ialomiţeni au depistat doi cetăţeni români în timp ce pescuiau cu ajutorul unui aparat electric pe braţul Borcea al fluviului Dunărea.

 În data de 20.07.2016, în jurul orei 15.30, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Feteşti, aflată în misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, a observat în dreptul km flv. 70, pe braţul Borcea, o barcă în care se aflau două persoane de sex masculin, care pescuiau cu ajutorul unui dispozitiv electric.

La vederea echipajului poliţiei de frontieră, cei doi bărbaţi au tras barca la mal, au încărcat aparatul electric, un acumulator auto şi aproximativ 25 de metri de conductor electric într-o roabă, cu intenţia de a fugi.

Poliţiştii de frontieră au procedat imediat la oprirea celor doi “electricieni”,  care au fost identificaţi ca fiind cetăţenii români Nicuşor N. şi Ionuţ I., în  vârsta de 26, respectiv 25 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Calarasi. Cu ocazia verificării ambarcaţiunii a fost descoperit un somn de aproximativ 4 kg, care a fost predat unei societăţi de profil, iar ambarcaţiunea din fibră de sticlă, motorul bărcii, aparatul electric şi celelalte subansamble, în valoare totală de 6400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum şi folosirea armelor de foc, în scopul omorârii peştilor sau alte vieţuitoare acvatice” .

Pentru faptele comise, cei doi riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui de la 1 la 3 ani.

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Minor accidentat pe trecerea de pietoni

joi iul. 21 , 2016
În ziua de 20 iulie 2016, un bărbat de 31 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii, din municipiul Călăraşi, a surprins şi accidentat uşor un minor care se afla în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni. Bărbatul a fost testat de poliţişti cu aparatul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!