Primele reacții ale deputatei Raluca Surdu după rezultatul la alegerilor europarlamentare din Călărași

MOT_2860Vântul schimbării se simte și în Călărași. Un județ galben, începe ușor să se înroșească. Unii spun că era și timpul să se coacă, alții că roșul este culoarea-avertizment care în primul rând trebuie să ne dea de gândit asupra perspectivelor de dezvoltare, iar nu în ultimul rând să ne facă să privim din nou la lecțiile trecutului nu foarte îndepărtat. Rămâne de văzut dacă această adiere de vânt se va amplifica până la nivel de furtună. La nivel central este deja deranj mare. Rămâne de văzut dacă se va ajunge la afectarea structurilor județene ale partidelor de dreapta PNL, PDL, PMP. Rămâne de văzut dacă această pală de vânt va determina forțele de dreapta să strângă rândurile, sau le va face dor să se împrăștie care încotro, precum frunzele căzute din copaci, în fața tăvălugului roșu. Este greu de crezut că, după o istorie atât de lungă de fricțiuni, cu o dreptă atât de fragmentată, ceva spectaculos se va întâmpla până în toamnă. Dar niciodată să nu spunem niciodată.

”În perspectiva alegerilor din toamnă, este de văzut unde, când, la cine și ce fel de schimbare se impune pentru a ținti mai departe performanța de a păstra județul Călărași drept unul galben, liberal. O schimbare este clar necesară, iar aceasta poate veni în primul rând din interiorul fiecăruia. Fiecare dintre noi, de la simpatizanți, membri ai tineretului național liberal, liberali mai noi sau mai vechi, cu funcții de răspundere sau fără, fiecare deci poate începe cu această schimbare ce vizează propria persoană. Ce am făcut bine, ce am de îmbunătățit, ce depinde de mine pentru a performa mai bine, pentru a-i potența și pe ceilalți, iar nu pentru a-i ține pe loc sau a-i scoate pe linie moartă? Iată provocarea pe care o avem fiecare, cel mai aproape de noi, oricând, în fiecare clipă, dar acum, după rezultatul alegerilor europarlamentare, mai mult ca oricând. Le mulțumesc celor care au votat candidații PNL la aceste alegeri. Le mulțumesc celor care au făcut campanie alături de mine, pe care m-am bazat și cu care am construit o relație de încredere. Din cele 8 comune din colegiul 5, PNL a câștigat alegerile în 7, iar scorul nostru a fost de 56%. De aceea, eu sunt mândră de campania electorală pe care am făcut-o împreună cu oameni de care nu mi-e rușine. Rezultatul obținut de noi poate fi un exemplu și pentru colegii mei din Oltenița și din alte zone ale țării!”, este prima reacție a deputatei PNL Raluca Surdu după alegerile din 25 mai ac.

Menționăm rezultatele realizate de PNL în localitățile Colegiului 5 Călărași, în ordinea procentelor obținute:

Spanțov: 70,12%

Ulmeni: 64,35%

Chiselet: 63,97%

Căscioarele: 54,48%

Mitreni: 54,30%

Crivăț: 48,22%

Radovanu: 45,84%

Chirnogi: 22,99%

Oltenița: 13,63%

”Pentru mine, ce s-a întâmplat la Oltenița mi-a lăsat un gust amar. Ce aș fi făcut eu diferit? Aș fi ținut cont de faptul că zilele de campanie electorală nu sunt doar în luna premergătoare alegerilor. Campaniile electorale se fac în primul rând cu oameni, iar o măsură a iscusinței politice este să ți-i ții aproape și pe cei cărora le-ai luat locul, pentru că sigur mai au în continuare ceva de oferit și contribuit. Cu un ochi râd – pentru că am avut rezultate bune în zona mea de responsabilitate pentru acest test, anume zona rurală a Colegiului 5. Cu un ochi plâng – pentru că am acceptat ca implicarea mea în Oltenița să fie mai discretă, conform sugestiilor primite și apoi celor convenite într-un final cu colegii mei…”, a mai declarat deputata liberală.

Please enter banners and links.

Next Post

Accidentate pe trecerea de pietoni

mie mai 28 , 2014
Marţi după-amiază, A. Emilia, de 59 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Griviţa şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a părţii carosabile, prin loc semnalizat cu indicator rutier. Aceasta a accidentat uşor pe C. Gabriela, de 18 ani, din Călăraşi, şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!