Primarul Drăgulin va semna, la Silistra, un acord pe tema construirii podului peste Dunăre

podMarti 19.11.2013, Primarul municipiului Calarasi  – Daniel Stefan Dragulin va participa, la invitatia presedintelui Republicii Bulgaria – Rosen Plevneliev, la o intalnire oficiala la Silistra – Bulgaria.

Intalnirea va avea ca tema de dezbatere “Prioritatile comune bulgaro – romane 2014 – 2020 – Noi posibilitati si orizonturi”. In cadrul intalnirii se vor discuta  posibilitatile de dezvoltare si conexiuni ale regiunii: transport si mediu inconjurator, proiecte comune, initiative si posibilitati, precum si oportunitati de investitii in zona Dunarii: dezvoltare si crearea de noi locuri de munca.

In cadrul evenimentului, se va semna si o declaratie comuna de cooperare intre municipiul Silistra, Bulgaria si municipiul Calarasi, România privind realizarea proiectului “Construirea podului peste fluviul Dunarea in regiunea Silistra-Calarasi”. Pentru acesta declaratie de cooperare se vor avea in vedere: strategia “Europa 2020”, Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunareana, Cartea Alba a transporturilor din anul 2011, programul “Foaia de parcurs pentru un spatiu unic European de transport, Declaratia comuna a Guvernului României si a Guvernului Republicii Bulgaria privind intentia de a construi noi poduri in zonele Silistra – Calarasi si Oriahovo – Bechet, semnata de ministrii transportului din Bulgaria si Romania, la Sofia, in data de 23.09.2010, Memorandumul de intelegere intre Guvernul Republicii Bulgaria si Guvernul Romaniei, semnat la Sofia, in data de 11.10.2012, pentru crearea unui Comitet Interministerial bulgaro – roman, pentru dezvoltarea durabila a transportului pe caile navigabile interne, pe sectorul comun bulgaro – român al Dunarii.

Din delegatia condusa de Primarul municipiului Calarasi – Daniel Stefan Dragulin vor mai face parte, pe langa functionarii Primariei municipiului Calarasi si Senatorul Liviu Stefan Tomoiaga si Deputatii Maria Dragomir si Vasile Iliuta.

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

348 de locuri de muncă disponibile, prin AJOFM Călăraşi

lun nov. 18 , 2013
În această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi pune la dispoziţia persoanelor interesate un număr de 348 de locuri de muncă, astfel: –        167  locuri de muncă oferite de agenţii economici din judeţul Călăraşi,  cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în următoarele domenii de activitate: […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!