Primarul com. Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Vă sprijin în crearea temeliei și vă aștept acasă când vreți, să așezăm împreună, cărămidă cu cărămidă, dezvoltarea comunității în care ne-am format și în care am făcut primii pași spre școală”

Autor: Anna-Maria Gonciu

,,Fiecare început de an creează o emoție, o speranță de reușită și un țel spre viitor.” Cu aceste gânduri, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă s-a adresat tuturor celor prezenți la deschiderea anului școlar.
Primăria comunei Borcea a investit în școlile din localitate, pentru ca elevii să înceapă cursurile în cele mai bune condiții. Primarul Aniel Nedelcu a declarat că din fonduri proprii au fost reparate și igienizate cele 9 corpuri de clădire ale celor două școli cu personalitate juridică, Școala Generală nr.2 Borcea și Liceul Tehnologic.

Primarul comunei Borcea, alături de reprezentanții Inspectoratului Județean Călărași, ai structurii pentru situații de urgență, preoți, le-a transmis mesajul cu ocazia începerii noului an școlar, elevilor și părinților acestora:
,,Stimați dascăli, dragi elevi și părinți,
În calendarul simbolic al unui an, luna septembrie primește inevitabil un însemn sacru, dar și sensuri profunde legate de ideea de școală, de educație, de procesul devenirii prin cunoaștere, prin știință, prin cultură. Un nou an de învăţământ se înscrie, aşadar, în bogata tradiţie a şcolii românești, adăugându-se valorilor perene ale identităţii şi multiculturalităţii. Deși începem un an școlar cu limitări inevitabile, cu restricții și măsuri impuse de situația epidemiologică dificilă, considerăm că, prin devotament, determinare și competență din partea dascălilor, prin dialogul pedagogic inspirat cu elevii , prin preocuparea plină de dragoste și înțelegere a părinților, povestea de succes a școlii borcene va merge mai departe. Vă asigurăm și de implicarea activă a administrației locale , pentru ca misiunea școlii, a educației să se împlinească– aceea de a dărui cunoaștere, de a forma competențe, de a modela caractere și valori.
Directorilor reconfirmați în funcții sau nou numiți le urăm succes în misiunea dumnealor de a veni în întâmpinarea performanţei, de a optimiza cheltuirea resurselor, de a concretiza proiecte şi de a avea rezultate palpabile.
În pragul unui nou început le urăm tuturor copiilor succes şi spor la învăţătură, putere de muncă dascălilor, iar părinţilor, răbdare, înţelegere și cât mai multe bucurii!
Să fie un an bun! Un an în care provocările se transformă, prin efort comun, în reușite și experiențe frumoase!
Îmi doresc pentru fiecare suflet de borcean ca emoția de astăzi să se transforme în drumul lui de reușită, pentru ca mai târziu fiecare să devină inginer, doctor, profesor, constructor, antreprenor de succes, sau cel mai bun meseriaș din BORCEA! Eu vă sprijin în crearea temeliei și vă aștept acasă când vreți, să așezăm împreună cărămidă cu cărămidă dezvoltarea comunității în care ne-am format și în care am făcut primii pași spre școală! Mult succes tuturor elevilor, părinților și cadrelor didactice care au participat la deschiderea noului an școlar!”

Theodor Aniel Nedelcu Pațurcă-primarul comunei Borcea și Consiliul Local

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

S-a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat

mie sept. 15 , 2021
Miercuri, 15 septembrie 2021, s-a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat. Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, a fost utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet. Acesta este un prim pas în procesul de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!