Primar Vasilica Dobrescu:,, În comuna Radovanu am privit cu seriozitate dezvoltarea bazei de învățământ și am menținut la cote înalte aceste dotări”

Autor: Anna-Maria Gonciu

Fiecare început de an școlar vine cu emoții, fie că ești elev, părinte sau cadru didactic. Lista nu se oprește aici, ci poate fi completată cu succes de autoritatea publică locală, care are un aport important în modernizarea sălașelor dedicate procesului educațional, care trebuie să fie primitoare și amenajate conform cerințelor actuale.
În comuna Radovanu, conducerea primăriei și cea a școlii și-au dat mâna ca acest început de an școlar să fie unul de excepție pentru elevii localității. Primarul Vasilica Dobrescu și directoarea școlii, Elena Becheru, s-au implicat ca acest deziderat să devină realitate.
Printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și implementat de primăria Radovanu au fost accesate fondurile necesare modernizării școlii și dotării acesteia.
În prima zi de școală, luni, 13 septembrie, au fost prezenți la festivitatea de deschidere a noului an școlar, alături de elevi, părinți și colectivul școlii: inspector general școlar, Raluca Maria Caraion, deputatul Emil Florian Dumitru, primarul comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu, reprezentanți ai instituțiilor responsabile cu ordinea și liniștea publică, precum și reprezentanți ai bisericii, care au oficiat o slujbă dedicată acestui eveniment și au sfințit clasele proaspăt renovate ale școlii.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut managerului școlii, doamnei Elena Becheru:
,,Este un moment special, emoționant. Avem alături de noi invitați de seamă, pe inspectorul general școlar, Raluca Maria Caraion, pe deputatul Emil Dumitru, pe doamna primar a comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu, căreia vreau să îi mulțumesc, în mod deosebit, pentru întreaga susținere arătată școlii noastre, care își primește, astăzi, elevii în condiții deosebite. Tuturor elevilor un an școlar plin de realizări și rezultate deosebite!”

Inspectorul general școlar, Raluca Maria Caraion, a dorit să le transmită câteva gânduri elevilor comunei Radovanu, la început de an școlar, precum și un mesaj de susținere autorității locale:
,,Văd, astăzi, ochi de copii fericiți, dar și de părinți la fel de fericiți, cadre didactice care lucrează într-o echipă frumoasă. Voi veni mai des în comuna Radovanu și mă voi alătura echipei formată din doamna primar Vasilica Dobrescu și doamna director Elena Becheru. Împreună, vom duce faptele bune la sfârșit.
Știu că este un nou început nesigur, nu știm ce va fi, dar fiind alături de echipa școlii dumneavoastră vom avea rezultate frumoase, indiferent de situație! Multă sănătate și succes în noul an școlar!”

Deputatul Emil Dumitru a mulțumit primarului comunei, doamnei Vasilica Dobrescu, pentru crearea condițiilor deosebite, la școala din Radovanu:
,,Vreau să o felicit pe doamna primar a comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu, pentru investiția realizată. Școala pe care ați modernizat-o nu este cu nimic mai prejos decât școlile din mediul urban. Trebuie să creăm condiții copiilor noștri pentru că ei sunt viitorul, în ei trebuie să investim. O societate educată înseamnă o societate care se dezvoltă și vă încurajez, dragi părinți, să trimiteți copiii la școală cu încredere, pentru că au condiții bune și actul educațional se va desfășura în aceste condiții deosebite. Cred că este necesar ca noi, politicienii, să ne aplecăm mai mult asupra viitoarei generații și trebuie să menținem tânăra generație în România, pentru că numai așa putem dezvolta țara noastră. Avem un viitor în actul educațional, în mediul rural, cu astfel de manager de școală și primar, și cred că România se poate transforma într-o țară ca afară.
Vă doresc un an școlar cu sănătate, cu rezultate foarte bune, pentru elevii din această comună și din întreg județul Călărași, la olimpiadele școlare. ”

Primarul comunei Radovanu, Vasilica Dobrescu, a făcut referire la transformările produse în învățământul românesc, de-a lungul timpului, și i-a asigurat pe elevi de permanenta implicare a autorității publice locale, așa cum se întâmplă de la preluarea mandatului și până în prezent:
,,Bine ați venit la școală, dragi copii și părinți! Bun venit le spun și invitaților noștri: doamnei inspector general școlar, Raluca Maria Caraion, domnului deputat, Emil Dumitru și tuturor reprezentanților de instituții prezente alături de noi.
Dragi părinți, dragi copii, stimate cadre didactice, bine ați venit la deschiderea noului an școlar! Ne dorim ca anul școlar 2021-2022, să fie un an așa cum îl știm dintotdeauna: cu o activitate de pregătire a elevilor care să aibă loc în școli, în bănci, iar rezultatele să fie pe măsura așteptărilor. La începutul pandemiei nu am avut create condiții pentru o pregătire reală a elevilor. Cu toate că au fost făcute dotări pentru studiul online, acesta s-a dovedit că nu e la fel de benefic ca studiul făcut la școală. Educația este, de departe, fundația dezvoltării oricărei societăți. O societate care nu are educație, cercetare, nu poate evolua pe drumul modernizării. Din păcate, transformările care au avut loc în învățământul românesc, după 1989, nu au fost întotdeauna benefice, pentru că nu au vizat performanța, având o promovabilitate la bacalaureat, din ce în ce mai scăzută. Aș dori ca ceea ce s-a întâmplat în comuna Radovanu, de 13 ani, de când sunt primar, să genereze o activitate cu rezultate de excepție la olimpiade, la concursuri, pentru că doar printr-o pregătire foarte bună a copiilor noștri, putem avea viitori oameni competitivi pe piața muncii. Din păcate, din ce în ce mai mulți tineri din România aleg să nu mai profeseze în țara lor, ci să își desfășoare activitatea în alte țări.
În comuna Radovanu am privit cu seriozitate, în toți acești ani de mandat, dezvoltarea bazei de învățământ și am menținut la cote înalte aceste dotări.

Grădinița, dată în folosință în 2012, era una model în județul Călărași, o grădiniță cu program normal, iar copiii au beneficiat de condiții foarte bune de învățare. Era nevoie ca școala din Radovanu, clădirea principală, să fie modernizată. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală am reușit să accesăm fonduri, atât pentru modernizarea școlii, cât și pentru dotarea ei, astfel încât, astăzi, 13 septembrie 2021, școala Radovanu să fie la standarde de excepție, pentru a obține rezultate de excepție.
Și anul trecut am venit în întâmpinarea copiilor, cumpărând tablete și plătind abonamentul de internet pentru acestea, iar în următoarea perioadă de timp, preocupare noastră va fi dotarea școlilor cu computere și laptopuri. Baza sportivă făcută în 2010, a fost modernizată în această vară, cu gazon sintetic, au fost recondiționate gardurile și dorim ca toate aceste investiții să fie folosite cu grijă de copii, ca și viitoarele generații să beneficieze de aceste dotări.
Managerul școlii, doamna Elena Becheru, este un om dedicat, cu o capacitate managerială pe care a dovedit-o, din luna ianuarie și până în prezent. Este un bun coordonator, capabilă să preia, să păstreze și să transmită mai departe aceste dotări, în condiții de excepție. O felicit pentru faptul că, zi de zi, în perioada vacanței, a fost prezentă în școală și, împreună cu echipa din subordine, a reușit ca lucrările de renovare să fie duse la bun sfârșit și la celelalte clădiri care nu au fost modernizate anul acesta, dar care arată impecabil. Împreună dorim să oferim cele mai bune condiții de învățare elevilor.
Vă doresc, dragi copii, multă sănătate, vouă, cât și părinților voștri, multe bucurii și un an școlar cu prezență maximă, în băncile de școală! Mult succes! ”


Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primarul com. Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă: ,,Vă sprijin în crearea temeliei și vă aștept acasă când vreți, să așezăm împreună, cărămidă cu cărămidă, dezvoltarea comunității în care ne-am format și în care am făcut primii pași spre școală”

mar sept. 14 , 2021
Autor: Anna-Maria Gonciu ,,Fiecare început de an creează o emoție, o speranță de reușită și un țel spre viitor.” Cu aceste gânduri, primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă s-a adresat tuturor celor prezenți la deschiderea anului școlar. Primăria comunei Borcea a investit în școlile din localitate, pentru ca elevii să […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!