Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a oferit elevilor, din comuna Borcea, dispozitive electronice, pentru școala online

Primăria Comunei Borcea s-a implicat, în această perioadă dificilă pentru elevii care nu au condiții să urmeze cursurile școlii online, în realizarea unei situații, la zi, cu copiii care să fie dotați cu dispozitive electronice-tablete conectate la internet.
După transmiterea listelor către Inspectoratul Școlar Județean Călărași, au sosit în cursul lunii noiembrie dispozitivele solicitate. Primarul Aniel Pațurcă Nedelcu a împărțit dispozitivele copiilor din școli și de la Liceul Tehnologic din comuna Borcea. Tabletele au fost oferite prin Programul “Școală de acasă” al Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.
Totodată,
Primarul Aniel Pațurcă Nedelcu a dorit să mulțumească Ministerului Educației și Cercetării pentru operativitatea de a transmite dispozitivele cerute, Inspectoratului Școlar Județean pentru implicare și i-a asigurat pe atât pe elevi, cât și pe cadrele didactice, de permanenta susținere din partea Primăriei Borcea, care a achiziționat, la rândul său, laptopuri pentru a le oferi profesorilor care nu dețin un dispozitiv electronic.

,,Joi, 12 noiembrie, a avut loc prima etapă a dotării cu dispozitive electronice-tablete conectate la internet a elevilor care nu dețin un asemenea dispozitiv, pentru participarea la activitățile online, la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Borcea.
Tabletele au fost oferite prin Programul “Școală de acasă” al Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, cărora le mulțumim pentru promptitudinea de a transmite necesarul de dispositive transmis de către Primăria Borcea.
Luni, 16 noiembrie, a urmat o nouă etapă de dotare cu aceste dispozitive la Liceul Tehnologic Borcea, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, căruia îi mulțumim pentru întregul suport din această perioadă dificilă.
Toți elevii fără acces la tehnologie vor primi, în scurt timp, dispozitivele necesare.
Tot în această lună a continuat dotarea cu laptopuri a unităților școlare de către Primăria Borcea. Laptopurile pot fi solicitate de cadrele didactice în cazul în care nu dețin un dispozitiv electronic pentru a desfășura activitățile online.”

Totodată, primarul Aniel Nedelcu Pațurcă a avut grijă, în această perioadă, și de locuitorii comunei cu venituri mici, care fac parte din categoria persoanelor vulnerabile, să beneficieze de mese calde. Tichetele sociale au fost oferite persoanelor defavorizate, care vor primi mese calde, beneficiarii fiind identificați serviciul de asistență socială al Primăriei Borcea.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, a efectuat o vizită de lucru în județul Călărași

sâm nov. 21 , 2020
Sâmbătă, 21 noiembrie, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, a efectuat o vizită de lucru în județul Călărași, ocazie cu care a susținut, alături de conducerea și candidații PNL Călărași, o conferință de presă, s-a deplasat în localitatea Modelu, pentru vizionarea infrastructurii de îmbunătățiri funciare a amenajării Terasei Călărași, amenajare […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!