Primăria va contracta un credit bancar, în valoare de 25 milioane de lei

Print Friendly, PDF & Email

foto primaria calarasiPentru a demara în următoarea perioadă o serie de investiţii pe care şi le-a propus să le pună în practică, municipalitatea călărăşeană are nevoie de sume suplimentare de bani. Zilele trecute, consilierii locali şi-au dat acordul ca primăria Călăraşi să contracteze un credit bancar, în valoare de 25 de milioane de lei. Contractul de finanţare se va derula pe o perioadă de 20 de ani( din care, trei ani , de tragere şi 17 ani de rambursare). Cu aceşti bani vor fi realizate patru obiective de investiţii. Este vorba de modernizarea străzilor Cornişei şi Progresului, investiţie ce se ridica la valoarea de 2,9 milioane de lei, reabilitarea halei de legume din piaţa Orizont (800.000 lei ), dar şi finalizarea construcţiei Grădiniţei cu 8 grupe din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu”, obiectiv care are un cost de 1,8 milioane de lei. Însă, cea mai mare parte din împrumut, si anume, suma de 1,95 milioane de lei va fi alocată modernizării străzilor din Călăraşi.

Demn de menţionat este faptul că datoria publica angajata de municipiul Călăraşi, la 30 iunie 2015, este de 2.503.236 lei, reprezentând soldul creditului contractat în anul 2009 şi pentru care se plăteşte lunar o rată de 131.749 lei. Lunar, primaria municipiului Călăraşi are de rambursat, o dobândă aferentă creditului amintit, de aproximativ 3.700 lei, dobândă care este variabilă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Se reabilitează podul Giurgiu –Ruse. Şoferii sunt îndrumaţi să folosescă şi celelalte puncte de trecere spre Bulgaria

vin iul. 31 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Având în vedere că lucrările de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse, efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, vor continua pe toată perioada sezonului estival, traficul auto desfăşurându-se alternativ pe un singur sens, Poliţia de Frontieră recomandă celor care doresc să tranziteze […]