Primăria comunei Unirea a construit primul after school din județ, cu fonduri europene

Print Friendly, PDF & Email

after school1 sSupravegherea copiilor, după  orele de curs, a devenit, în ultimul timp, o problemă  pentru care multe familii din județul nostru nu au găsit încă soluții. Părinții care petrec multe ore, pe zi, la locul de muncă, nu reușesc, de cele mai multe ori, să se ocupe îndeaproape de copiii lor. În asemenea cazuri,  se  impune existența unor centre de tip after-school ce ar putea veni în sprijinul părinților, care nu pot să se ocupe de  proprii copii, după ce aceștia ies de la cursuri. Și totuși,  în județul nostru, administrația comunei Unirea a găsit o soluție în acest sens. În urma implementării unui proiect european, în valoare  de 2,5 milioane de euro, ce a  avut mai multe componente, a fost construit și un centru social de tip after- school, destinat elevilor din localitate, primul din județul nostru susținut de comunitate.

600.000 de lei pentru realizarea centrului de tip after -school

Investiția s-a ridicat la 600.000 de lei, fonduri nerambursabile, care au asigurat reabilitarea, modernizarea, dar și dotarea necesară a unei vechi clădiri aflate în curtea școlii  din comună. Centrul are o capacitate de 20 de locuri, iar copiii care își vor petrece timpul liber de după  școală, vor putea să  servească prânzul,  își vor face temele și vor fi antrenați într-o serie de activități educative. Edilul comunei, Anghel Olteanu s-a declarat mulțumit  în ceea ce privește oportunitatea acestei investiții :

,,Centrul de tip afprimarul Olteanu ster-school, ce va fi dat în folosință  luna viitoare, este util și binevenit pentru copiii din comună,  iar eforturile noastre de a construi acest obiectiv nu au fost în zadar. Este un bun al comunității și va fi numai în beneficiul copiilor noștri. Chiar dacă a fost construit cu  fonduri europene, funcționarea lui va fi asigurată cu bani de la bugetul local”, a spus primarul Olteanu.

 Cadrele didactice își vor oferi serviciile pe bază de voluntariat  

,,Deocamdată, cei 20 de copii care vor beneficia de serviciile acestui centru vor fi sprijiniti și îndrumați de cadre didactice, pe bază de voluntariat, în urma unui parteneriat încheiat între primărie  și școala din comună , urmând ca anul viitor să găsim și resursele necesare pentru motivarea  financiară a celor care lucrează în acest centru” , a  mai adăugat edilul comunei Unirea, Anghel Olteanu.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Deputatul Daniel Florea:„Societatea Donalam dorește să investească pentru creșterea capacității de producție”

lun apr. 22 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Lipsa locurilor de muncă, în municipiul Călărași, este principala problemă cu care se confruntă în prezent tot mai mulți călărășeni. Acest aspect a fost sesizat de deputatul PSD, Daniel Florea în urma numeroaselor discuții pe care le-a avut cu cetățenii veniți în audiență, săptămânal. Preocupat […]