Deputatul Daniel Florea:„Societatea Donalam dorește să investească pentru creșterea capacității de producție”

Print Friendly, PDF & Email

Platforma siderurgica Lipsa locurilor de muncă, în municipiul Călărași, este principala problemă cu care se confruntă în prezent tot mai mulți călărășeni. Acest aspect a fost sesizat de deputatul PSD, Daniel Florea în urma numeroaselor discuții pe care le-a avut cu cetățenii veniți în audiență, săptămânal. Preocupat de criza existentă pe piața muncii din Călărași, deputatul Florea a  inițiat o serie de demersuri pentru  dezvoltarea  unor investiții care vor duce la creșterea numărului locurilor de muncă în municipiu.

 Societatea Donalam dorește să investească pentru creșterea capacității de producție

Un investitor important, din municipiul Călărași, ce dorește să se dezvolte, în continuare, este și societatea Donalam. Reprezentanții acestei societăți doresc să cumpere terenuri, de pe platforma Siderca, pentru construirea  unor obiective industriale,  fapt ce va duce la creșterea locurilor de muncă.  ,,În ultima perioadă de timp, am inițiat toate demersurile necesare pentru soluționarea situației juridice a terenurilor de pe platforma Siderca, soluționare pe care o vom finaliza în viitorul apropiat. În același timp, doresc să sprijin această societate pentru indentificarea unor soluții privind diminuarea prețului la energie electrică. Costurile mari  la energie  pe care trebuie să le suporte aceste firme, le împiedică să-și dezvolte capacitățile de producție. Am cerut sprijinul colegiilor mei parlamentari,  din comisiile de specialitate,  pentru  rezolvarea acestei probleme cu care se confruntă toți marii consumatorii de energie electrică din muncipiul nostru”, a spus deputatul Daniel Florea.

 Parc fotovoltaic pe platorma Siderca

,,Am primit mai multe semnale, din partea unei firme specializate în producerea energiei neconvenționale, care  dorește să cumpere o suprafață de 100 de hectare pe platforma Siderca, pentru construcția unui parc fotovoltaic. Dacă această investiție se va realiza, vor fi  create și locuri de muncă”, spune deputatul Daniel Florea.

Construcția unui port de containere în  zona Canalului Siderca

Daniel Florea intenționează să  facă  diligențele  necesare  ca o mare firmă germană  să revină la Călărași pentru construirea uni port de containere, în  zona  Canalului  Siderca. Pentru ca acest lucru să devină realizabil, este necesară preluarea  Canalului Siderca în  proprietatea administrației locale. În opinia deputatului social-democrat, trebuie reabilitată şi șoseaua de centură pentru asigurarea traficului greu. Pentru acest obiectiv se încearcă  identificarea unor surse de finanțare.

Autoritățile locale și reprezentanții lanțului de magazine LIDL, la masa dialogului

Deputatul Florea consideră că autoritățile locale nu trebuie să abandoneze  deemrsurile pe care le-au inițiat, pentru a-i convinge pe cei de la LIDL  să contruiască un supermarchet la Călărași ,, Este important  să-i ducem, din nou, la masa dialogului și să găsim soluțiile convenabile, atât pentru LIDL, cât și pentru administrația locală. O asemenea investiție va duce la creearea de noi locuri de muncă  în municipiul nostru”, a mai afirmat deputatul Florea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Palatul Administrativ al județului Călărași ruinat de nepăsarea autorităților guvernamentale

mar apr. 23 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Construit în anul 1898 de arhitectul italian G.D. Ciconi și destinat, încă de pe atunci, Instituției Prefectului, Palatul Administrativ ,,Barbu Știrbei” a devenit, peste timp, o clădire emblematică a județului. Acest edificiu istoric de mare anvergură ce găzduiește, în prezent, Prefectura Călărași se transformă, din […]