Primăria Călăraşi va accesa cinci proiecte cu finanţare europeană pe POP

În acest an, municipalitatea călărăşeană are în vedere accesarea fondurilor europene chiar dacă, pe majoritatea programelor operaţionale, nu s-au deschis sesiunile de depunere a proiectelor pentru exerciţiul financiar 2014-2020. Cum Programul Operaţional de Pescuit (POP) este în derulare, Primăria Călăraşi are ca obiectiv accesarea fondurilor europene, disponibile pentru dezvoltarea unor obiective din domeniul piscicol. Cinci proiecte pregătite, în vederea accesării, sunt pe agenda de lucru a conducerii primăriei Călăraşi.

proiecte POPPrimul proiect, intitulat,,Amenajarea locurilor de pescuit ale falezei Parcului Central Municipal Călăraşi şi a zonei de recreere din apropierea acesteia  are o valoare totală de 1.520.000 lei  şi are ca obiectiv crearea locurilor de pescuit, în zona falezei din Parcul Central, precum şi  reabilitarea zonei  respective. Un alt proiect intitulat: ,,Reabilitarea infrastructurii de mici dimensiuni din cadrul Grădinii Zoologice Călăraşi pentru promovarea  în scop didactic  a unui ecosistem piscicol”  are ovaloare totală de 1.527.973lei şi va asigura  crearea, în incinta Grădinii Zoologice, în scop didactic şi de recreere, a unui ecosistem piscicol. „Reabilitarea şi amenajarea cu tematică piscicolă a zonei de recreere din Parcul Dumbrava din municipiul Călăraşieste un alt proiect în valoaretotală de 1.489.183 lei şi are ca obiectiv  amenajarea cu tematică piscicolă a zonei de joacă pentru copii şi a bazinului din incinta Parcului Dumbrava, în scop didactic şi de recreere. Prin proiectul ,,Amenajarea unei zone comerciale piscicole prin reabilitarea Pieţei Centrale a municipiului Călărasi, în valoarea totală de 1.490.480lei, se are în vedere amenajarea în scopul desfăşurării activităţii comerciale cu specific piscicol a curţii interioare a pieţei centrale  din  municipiul Călăraşi.  Prin cel de-al cincilea proiect, ce poartă denumirea ,,Dunărea for ever”,Primăria va realiza  evenimentul ,,Ziua  Dunării” – ediţiile din 2014 şi 2015. Prin acest proiect, se vor desfăşura o serie de  manifestări de promovare turistică a zonei municipiului Călăraşi, membru al FLAG Dunărea Călărăşeană, precum şi a activităţilor de susţinere a luptei împotriva braconajului şi de protecţie împotriva poluării apelor fluviului Dunărea, prin implicarea actorilor cu competenţe aflaţi în zona proiectului. În acest fel, vor fi revalorificate  tradiţiile locale privind îndeletnicirea pescuitului, a festivalurilor pe apă, organizate de Asociaţia Ivan Patzaichin – Milla 23.

Please enter banners and links.

Next Post

Mii de călărăşeni sunt datori la bugetul local

vin iun. 27 , 2014
Chiar dacă  în 2013, primăria Călăraşi a înregistrat un grad de colectare al impozitelor şi taxelor de peste 100%, în acest an, tot mai mulţi călărăşeni dar şi agenţi economici nu îşi onorează, la timp, datoriile către bugetul local. Acest lucru înseamnă o disponibilitate financiară a primăriei mai redusă pentru […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!