110 elevi și profesori au participat la Tabăra de leadership pentru mediu, Eco Provoca

Print Friendly, PDF & Email

Timp de 4 zile, la Moieciu de Sus, Jud. Brașov, elevii și profesorii câștigători ai concursului Eco Provocarea, ediția a 10-a, la categoriile reciclare, igienizare, târguri de economie circulară, plantare și grădini multifuncționale, au învățat, s-au distrat și au fost provocați să construiască împreună, să lucreze în echipe și să învețe despre mediu. Eco Ambasadorii provin din orașele Galați, Călărași, Sângeorz-Băi, Drobeta Turnu Severin, Ploiești, Câmpina, Medgidia, Bârlad, Cernavodă, Sinaia, Valea Călugărească, Pitești și Lugoj.
O serie de invitați ai programului Eco Provocarea, adevărate „biblioteci vii”, au avut prilejul, pe parcursul unei drumeții montane alături de elevi să împărtășească din experiențele lor de lucru în relație cu problematica de mediu.

Corina Murafa (Ashoka Global și membru în Consiliul Economic și Social), Florin Stoican (fondatorul Parcului Buila Vânturarița și președintele Asociației Parcului Natural Văcărești), Radu Melu (manager național – Departamentul Păduri al WWF România), Teia Ciulacu (președinta Asociației Viitor Plus și fondatoare a programului Adoptă un Copac), Ema Cumpătă (coordonator de comunicare ECOTIC), Raluca Șerbănică (coordonator dezvoltare ferma bio&co, Ateliere Fara Frontiere), Roxana Dobre (asistent HartaReciclării.ro) și Alina Gurău (asistent educațional RECICLETA) au petrecut câteva ore alături de elevii interesați de natură și au dat mai departe „secretele” pe care au ajuns să le stăpânească în ani de experiență în zona protecției mediului și a dezvoltării durabile.
„Echipa Colegiului Economic Virgil Madgearu Ploiești – EcoteamCEVM vă mulțumește pentru fiecare moment petrecut în această perioadă și pentru lucrurile noi și lucrurile interesante pe cale le-am învățat. Felicitări pentru ceea ce faceți pentru natură și pentru implicarea în proiectele de mediu!! Abia așteptăm concursul următor!”, a spus Elena Pașol, Eco Ambasador în competiția Eco Provocarea.
„Mulțumim Eco Provocarea pentru amintiri: oamenii și locurile frumoase care ne-au bucurat mintea și sufletul în această tabără. Mulțumesc pentru biletele de zahăr!”, a completat doamna profesoară Nicolița Bărbulescu, din Cernavodă care, în Eco Provocarea, ediția a 10-a, a creat una dintre cele mai speciale grădini multifuncționale, în beneficiul copiilor diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist.
„Tabăra de leadership pentru mediu este cel mai așteptat și intens moment din Eco Provocarea și, ca de fiecare dată de când Viitor Plus o organizează, a fost o bucurie să cunosc elevii care, în acești ani de pandemie, izolare și școală online, au reușit să se mobilizeze și să realizeze atâtea activități cu impact real de mediu. Noi, cei din Eco Provocarea, suntem mândri de ei și de ce au reușit să realizeze și sunt convinsă că, în ediția nouă a concursului, pe care o vom lansa în curând, vor fi mai mulți și mai buni!”, a spus Teia Ciulacu, președinta Asociației Viitor Plus și fondatoarea Concursului Național Eco Provocarea.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primar Vasilica Dobrescu:,, În comuna Radovanu am privit cu seriozitate dezvoltarea bazei de învățământ și am menținut la cote înalte aceste dotări"

mar sept. 14 , 2021
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Autor: Anna-Maria Gonciu Fiecare început de an școlar vine cu emoții, fie că ești elev, părinte sau cadru didactic. Lista nu se oprește aici, ci poate fi completată cu succes de autoritatea publică locală, care are un aport important în modernizarea sălașelor dedicate procesului […]