Prefectura şi Primăria Călăraşi fac demersuri pentru refacerea blocului afectat de explozie

Print Friendly, PDF & Email

explozie-bloc-calarasiUn an şi o lună a trecut de la tragedia din 25 decembrie 2013, când două persoane au murit în urma exploziei declanşate la blocul A 38, de pe strada Bucureşti. Nici până la această oră ancheta nu a s-a finalizat pentru a fi cunoscută cauza exploziei. Nu doar ancheta se desfăşoară greoi, ci şi reacţia Guvernului se lasă aşteptată. Chiar dacă a promis prin vocea vicepremierului Gabriel Oprea că se vor da bani pentru refacerea locuinţelor afectate, nici până acum nu a sosit vreun leu în acest sens.

Prefectul de Călăraşi, George Iacob, nu a dorit să comenteze declaraţia făcută de vicepremier şi neonorată până acum, dar a spus că sunt continuate demersurile pentru a fi refăcută măcar structura de rezistenţă a blocului.

„Ştiţi că cererea iniţială de refacere a apartamentelor a fost respinsă de Guvern, care a considerat prea mare suma de 250.000 de euro cerută în acest sens. Împreună cu Primăria Călăraşi facem demersuri ca să primim bani pentru structura de rezistenţă a blocului”, ne-a declarat prefectul Iacob.

Întrebat dacă din fondul de rezervă al Guvernului a fost despăgubită vreo familie sinistrată în urma acestui flagel, aşa cum este prevăzut în lege, George Iacob a spus că nimeni nu a fost despăgubit, deoarece nu au existat solicitări individuale în acest sens, ci doar demersul comun al locatarilor care au cerut ca apartamentele să le fie refăcute.

Primarul Daniel Ştefan Drăgulin ne-a declarat că a fost chemat la o discuţie cu vicepremierul Oprea care a dorit să ştie dacă a fost făcută vreo reparaţie la blocul explodat.

„S-au pus uşi, s-a reparat alimentarea cu apă, curent, gaze, s-au făcut câţiva paşi prin bunăvoinţa unor oameni de bine. Există un proiect de hotărâre de guvern, în urma adreselor făcute de către Primărie şi Prefectură, care va fi pus în discuţie de către vicepremierul Oprea într-o şedinţă de Guvern. În acest proiect se solicită finanţarea lucrărilor pentru refacerea structurii de rezistenţă a blocului. Aşteptăm să aflăm şi concluziile raportului cu cei care se fac vinovaţi de explozie, să vedem dacă locatarii au avut asigurare pentru apartament şi dacă au primit-o, deoarece şi aceşti bani trebuie să intre în cheltuielile pentru refacerea apartamentelor. Din ceea ce ştiu, unul din cele două apartamente care au suferit grave avarii, cel al familiei Popescu, a fost refăcut într-o proporţie destul de mare. Am discutat personal cu cei care stau pe această scară şi le-am spus că voi face tot ce îmi stă în putinţă şi, împreună cu Consiliul Local, vom încerca să îi sprijinim mai mult pe cei care au avut apartamentele afectate destul de puternic de explozie.” ne-a declarat primarul Drăgulin.

Please enter banners and links.

Next Post

UNPR Călăraşi şi-a stabilit targetul pentru alegerile din 2016: 10+1

joi ian. 29 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Anul 2015 este, de departe, cel care pregăteşte linia de start pentru formaţiunile politice, dornice să câştige alegerile în 2016. Acestea îşi conturează strategiile, îşi stabilesc candidaţii şi încep să îi promoveze prin diverse acţiuni, mai ales prin intermediul mass-media. În acest context, UNPR Călăraşi, […]