POT MAI BINE, PENTRU MINE! – o șansă pentru ocupare în activități non-agricole

Print Friendly, PDF & Email

pot Foto: www.argumentpress.ro
Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Călăraşi a implementat, în perioada 01 februarie 2012 – 31 ianuarie 2014, în parteneriat cu Asociatia Consorţiul de Extensie şi Dezvoltare Rurală Vîlcelele, proiectul „Populaţia ocupată în agricultura de subzistenţă – soluţie pentru echilibrarea pieţei interne a muncii în judeţul Călăraşi”, finanţat prin POS DRU 2007-2013.

Sloganul sub care s-a derulat proiectul este: “POT MAI BINE, PENTRU MINE!”, un îndemn și totodată o șansă oferită persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă din mediul rural al judeţului Călăraşi.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, începând cu luna februarie 2012.

Obiectivul principal al proiectului : îmbunătăţirea calităţii resurselor umane care practică o agricultură de subzistenţă în zona rurală din judeţul Călăraşi, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole.
Pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului, cele două organizaţii au derulat următoarele activităţi, pentru un număr de peste 400 de beneficiari:
• Publicitatea şi promovarea proiectului şi a finanţatorului;
• Identificarea şi selectarea grupului ţintă;
• Seminarii de informare pentru grupul ţintă;
• Furnizarea programelor de formare profesională pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă. În cadru proiectului se vor derula cursuri gratuite pentru calificarea în diverse meserii precum: strungar, sudor, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător în tâmplărie, patiser, coafor.
• “Fiecare proiect e unic și reprezintă noi provocări. Cred că acesta este și farmecul unui astfel de job, face parte din farmecul acestei organizatii, să iei fiecare nou proiect ca pe o provocare, să ai în vedere lecțiile învățate din experientele proiectelor anterioare, să încerci să eviti să faci aceleași greșeli și să construiești modele noi de intervenție, cu fiecare proiect.
• Provocarile vin încă din etapa de identificare a ideilor de proiect, când te gândești la finalitatea acestuia. De asemenea, se întâlnesc provocări și în celelalte etape ale managementului de proiect, formarea echipei de proiect, colaborarea cu partenerii, cu beneficiarii, cu finanțatorii.
• Cu toate acestea, sunt câteva lucruri ce compensează greutățile întâmpinate: bucuria de pe chipul unora dintre beneficiari, care au înțeles că au o șansă prin acest proiect, experiența câștigată de întreaga echipă, creșterea vizibilității organizației noastre.
• Multumesc tuturor celor care au contribuit la implementarea acestui proiect: echipei, lectorilor, participanților la programele noastre, primarilor din localitățile de unde provin beneficiarii, angajaților AJOFM Călărași. Cred că această colaborare se poate transforma într-un parteneriat pe termen lung, cu implicații pozitive pentru mediul privat din județul Călărași. Să construim alte proiecte, având la bază resursele și atuurile noastre ca și comunitate sau organizație!”, a spus Gabriela BĂDICĂ – manager de proiect

• Evaluarea competenţelor dobândite în contexte informale şi/sau nonformale pentru persoanele din mediul rural, în scopul certificării cunoştinţelor, abilităţilor şi aptitudinilor pentru activităţi non-agricole pentru un număr de 108 beneficiari.
• Dezvoltarea, implementarea şi furnizarea programelor şi campaniilor de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, cu o atenţie specială acordată femeilor şi tinerilor.

Valoarea proiectului este de 1.916.680,00 lei, din care 1.878.346,40 lei finanțare nerambursabilă.

TOATE SERVICIILE OFERITE GRUPULUI ŢINTĂ AU FOST GRATUITE

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să utilizaţi următoarele date de contact:
Gabriela Bădica, director executiv Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie – Filiala Călărași, office@srafcalarasi.ro , 0242/312828, 0723 207 444.

Please enter banners and links.

Next Post

Locuitorii din Florica au fost deszăpeziți de jandarmi

mar ian. 28 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Jandarmii au reuşit să ajungă la locuitorii din Florica, după 72 de ore în care drumurile au fost străjuite de nămeţi înalţi de aproape doi metri. Din păcate, localitatea lor este la marginea câmpului, astfel că toată zăpada se opreşte pe casele lor. Astăzi, 28 […]