Pompierii călărăşeni au venit în sprijinul unui echipaj ucrainean, blocat între gheţuri

Trei pompierii militari călărăşeni au transportat 200 de litri de apă şi circa 300 kg de alimente pentru echipajul navei slovace rămas fără provizii de mai multe zile.

În data de 02.02.2017, începând cu ora  11.00, un echipaj format din trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi au folosit mai multe mijloace de transport pentru a duce proviziile atât de necesare marinarilor blocaţi în gheaţă pe Braţul Bala la km 9.

Iniţial, la sediul unităţii agenţii armatorului au adus cu un autovehicul de teren proviziile pe care le-au descărcat. Ulterior pompierii călărăşeni le-au pus în două autospeciale de transport şi s-au deplasat în comuna Unirea pe braţul malului Borcea.

De aici pompierii militari cu sprijinul a patru localnici au descărcat proviziile şi le-au urcat într-o barcă pe care au împins-o pe gheaţa gtroasă formată deasupra braţului Borcea.

După ce au ajuns în baltă, în aproximativ 20 de minute,  localnici i-au ajutat pe pompieri şi au transportat cu un atelaj hipo alimentele şi apa aproximativ 4 kilometri până la malul braţului Bala, după care proviziile au fost puse într-o altă barcă cu motor.

Pe firul apei, printre sloiurile de gheaţă, în aproximativ 45 de minute am ajuns în dreptul navei autopropulsate sub pavilion slovac blocate în gheaţă.

La bordul acesteia se aflau şapte membri, care rămăseseră fără provizii de câteva zile. Trebuie menţionat că ultimele lor provizii au fost aduse la navă în urmă cu aproximativ două săptămâni tot de către pompierii din cadrul I.S.U. Călăraşi cu sprijinul unei aeronave a Inspectoratului General de Aviaţie.

În jurul orei 15.00 misiunea s-a încheiat cu succes, membrii echipajului fiind mai mult decât încântaţi la momentul în care am ajuns la ei şi am descărcat proviziile.

                Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

                 Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu 

Please enter banners and links.

Next Post

Parteneriat școlar: FRIENDSHIP între două clase, din Călărași și Modelu

joi feb. 2 , 2017
În ideea de a-i  obișnui pe copii să trăiască în relație de armonie cu cei din jur, să  dezvolte stări afective pozitive despre prietenie și despre activitățile între școli,  Școala Gimnazială Carol I din Călărași, reprezentată de doamna profesoară Mihaela Radu și Școala Gimnazială Nr.2 Modelu, reprezentată de doamna profesoară […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!