Pompierii călărăşeni au salvat peste 700 de persoane afectate de viscol

pompieri dupa o interventie de 7 ore in viscol si ger IMG_20140125_131729În condiţii de viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi foarte scăzute, pompierii militari, din cadrul subunităţilor I.S.U. „Barbu Ştirbei”, al judeţului Călăraşi, au desfăşurat, în perioada 24.01.2014 – 26.01.2014, 25 de misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol.
zapada-viscol-1-copyPotrivit reprezentanţilor ISU, la nivelul judeţului Călăraşi, nu se înregistrează localităţi izolate, din punct de vedere al căilor de comunicaţie. Peste 700 de persoane, care au surprinse de viscol în diferite localităţi ale judeţului, sunt adăpostite în spaţii încălzite, puse la dispoziţie de autorităţile locale, spaţii unde oamenii au ajuns fiind ajutaţi de pompierii militari.
La ora actuală, se lucrează neîntrerupt pentru deblocarea celor mai multe căi de comunicaţie rutieră, utilajele de deszăpezire lucrând la foc continuu, în acest sens, venind în sprijinul echipajelor de intervenţie ale I.S.U., Ambulanță şi Poliție.
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, situația s-a mai ameliorat, la nivelul judeţului, unde se înregistrează, în prezent, 7 localităţi afectate, parţial sau total, după cum urmează: Sohatu, Tămădău, Săruleşti, Căscioarele, Radovanu, Fundeni şi Frăsinet.
Nu se înregistrează probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă şi gaze, în nicio localitate.
Traficul feroviar este perturbat pe 3 linii de cale ferată şi pe o magistrală.
În trafic, pe raza judeţului Călăraşi, sunt blocate 251 de autovehicule, după cum urmează: Fundulea 7 autoturisme, 3 autotrenuri şi 2 autocamioane; Lehliu Gară 154 de autoturisme, 36 de autotrenuri; Dragalina 12 autotrenuri, 5 autoutilitare şi 32 de autoturisme.
Se înregistrează un număr de aproximativ 700 de persoane blocate în trafic, la Lehliu Gară fiind cele mai multe dintre acestea. 160 de persoane sunt găzduite la Casa de Cultură din oraşul Lehliu, 60 de persoane sunt cazate la diferite familii, 40 de persoane în autotrenuri (care nu au dorit să părăsească vehiculele, deşi li s-a acordat sprijin şi adăpost), 300 de persoane în autoturismele personale, care refuză să le părăsească, şi alte 30 de persoane cazate la o pensiune din localitate. Celelalte localităţi cu persoane blocate în trafic sunt Fundulea (aproximativ 100 persoane) şi Dragalina (aproximativ 150 de persoane).
Pe parcursul ultimelor 48 de ore s-a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 75 de cazuri.
Câteva dintre misiunile importante desfăşurate de către pompierii militari, în această perioadă, sunt: acţiuni de salvare în cazul accidentului în lanţ pe A2, cu 35 de autovehicule implicate; deblocarea autoturismelor blocate în trafic, în mai multe localităţi la ale judeţului, transportarea la spital, în bune condiţii, a unui copil cu umărul dislocat, transportarea la Institutul Fundeni a unui pacient în vârstă de 47 de ani, pentru un transplant de rinichi, asistarea şi transportul a două femei gravide (dintre care una a şi născut o fetiţă sănătoasă de 3,200 kg, la aproximativ 10 minute după ce a ajuns la spital ) de la Dragalina la spitalul Slobozia şi multe altele.
Pompierii militari, din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, sunt pregătiţi să intervină, în orice moment, pentru salvarea persoanelor afectate de viscol, până acum fiind salvate peste 700 de persoane surprinse şi afectate de viscol sau în alte situaţii de urgenţă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Preșcolarii de la GPP Rostogol implicaţi în campanii de mediu

Dum ian. 26 , 2014
În această săptămână, micuţii de la grupa mare Voiniceii, din cadrul Grădiniţei Rostogol, au fost implicaţi de coordonatoarea Patrulei de reciclare a acestei instituţii, educatoarea Viorica Dinu, alături de educatoarea Cati Ioniţă, în cadrul unei acţiuni de susţinere a mediului înconjurător. Voiniceii de la grupa mare, deveniţi agenţi de reciclare, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!