Judeţul Călăraşi: Drumuri închise și 14 localități care nu au energie electrică

Print Friendly, PDF & Email

retele electrice cazutePotrivit informaţiilor furnizate de către prefectul judeţului, George Iacob, în cursul zilei de astăzi, duminică 26 ianuarie, rămân, în continuare, următoarele drumuri închise :
Drumuri naționale:
DN 3 –Bucureşti-Călăraşi
DN 4 – Oltenița – București
DN 21 – Călărași – Slobozia
DN 31 –Oltenița-Mînăstirea-Călăraşi
Drumuri județene:
DJ 306 – Călărași-Vâlcelele – Dragoș Vodă
DJ 301 – Budești – Fundeni
DJ 401C – Sohatu – Progresu – Cucuieți
DJ 303 – Sărulești Gară – Valea Argovei – Frăsinet – Mânăstirea
DJ 403 – Mânăstrirea – Luica
DJ 304 – Dorobanțu – Ulmu – Plevna
DJ 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău – Măriuța
DJ 412 – Popești – Nuci – Vasilați
DJ 306 – Canton – Cuza Vodă – Vâlcelele – Dragoș Vodă
DJ 307A – Călăraşi – Independența – Alexandru Odobescu-Mihai Viteazu
DJ 201 Valea Arogovei-Lehliu Gară –Sălcioara
DJ41-Olteniţa-Căscioarele-Greaca

Au fost impuse restricţii de tonaj, pe următoarele drumuri naţionale: DN3A-Lehliu-Drajna-Feteşti şi DN3B Călăraşi-Unirea-Borcea.
În prezent, sunt închise: 12 drumuri judeţene şi 4 drumuri naţionale. Pe două drumuri naţionale se circulă cu restricţii de tonaj.
Pe Autostrada A2, un convoi de 50 de autovehicule rămase blocate, încă de ieri, 25 ianuarie, au fost direcţionate, sub supravegherea poliţiştilor, spre Fundulea şi Bucureşti.
La nivelul judeţului Călăraşi, 5000 de locuitori sunt afectaţi de întreruperea energiei electrice, din comunele Sohatu, Fundeni şi Radovanu, precum şi din satele: Plumbuita, Săcele, Sănduliţa, Polceşti, Căscioarele, Luptători, Curăţeşti, Tăriceni, Şeinaru, Măgureni şi Valea Popii.
,,O parte din aceste localităţi vor fi rebranşate, în următoarele ore, la reţeaua de energie electrică. În judeţul Călăraşi, viteza mare a vântului creează cea mai mare problemă, deoarece vizibilitatea este mult redusă. În momentul în care vântul își va reduce intensitatea, vom acţiona pentru a da drumul, în mod grupat şi controlat, autovehiculelor rămase în diferite locuri de parcare, pe drumurile ce au fost închise. Nivelul zăpezii nu este unul mare şi dacă vântul se va opri, va putea fi reluată circulaţia pe drumurile din judeţul nostru”, a declarat prefectul judeţului, George Iacob, pentru Actualitatea de Călărași.
Judeţul Călăraşi rămîne sub atenţionare de cod portocaliu până luni, 27 ianuarie, ora 9,00.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Pompierii călărăşeni au salvat peste 700 de persoane afectate de viscol

Dum ian. 26 , 2014
În condiţii de viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi foarte scăzute, pompierii militari, din cadrul subunităţilor I.S.U. „Barbu Ştirbei”, al judeţului Călăraşi, au desfăşurat, în perioada 24.01.2014 – 26.01.2014, 25 de misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol. Potrivit reprezentanţilor ISU, la nivelul judeţului Călăraşi, nu se înregistrează localităţi izolate, […]