Poliția Rutieră Călărași / Starea tehnică a autovehiculelor, la verificat

Print Friendly, PDF & Email

politist-amendaÎn perioada 30 – 31 martie 2016, poliţiştii Serviciul Rutier şi reprezentanţii Registrului Auto Român au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În timpul activităţilor efectuate pe drumurile publice, au fost verificate în trafic 50 de autovehicule înmatriculate atât în România cât și în alte state, fiind constatate  44 de abateri pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 14.970 lei.

Dintre acestea 33 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto ale căror vehicule nu corespundeau din punct de vedere tehnic circulației pe drumurile publice.

În două situații vehiculele verificate prezentau defecțiuni grave ale mecanismului de direcție, față de cei doi conducători auto fiind dispusă măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile și retragerii certificatelor de înmatriculare până la remedierea defecțiunilor.

Poliţiştii au dispus măsura complementară a reţinerii a 25 de certificate de înmatriculare, printre defecțiunile tehnice identificate fiind: defecțiuni la mecanismul de direcție (2), nivelul ridicat al noxelor (7), defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare (4), elemente de caroserie degradate (3), folii sau tratamente chimice neomologate (2), anvelope cu un grad de uzură peste limita legal admisă sau instalații/dotări neomologate (2).

 

 

 

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Documente necesare pentru înscrierea la concursul organizat de IPJ Călărași

lun apr. 4 , 2016
Ce documente se depun la dosar pentru înscrierea la concurs în vederea încadrării din sursă externă la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a demarat procedura de reîncadrare de personal şi de angajare din sursă externă în vederea completării deficitului de personal existent. Înscrierile se fac […]