PNL Călărași: O singură funcție și trei propuneri la Consiliul Județean

Print Friendly, PDF & Email

sediu consiliuPreședintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, nu se grăbește să dea competitorilor săi politici, numele sigure pe care vrea să meargă atunci când vine vorba de alegerile locale. Este drept, timpul încă oferă posibilitatea de a specula informații, dar și situații care nu sunt sigure, în acest moment. Câțiva primari din județ, care au probleme cu legea, pot oricând să dispară din prim plan și să lase locul vacant.

Cum buturuga mică, răstoarnă carul mare, și în acest caz socotelile pentru județ pot fi făcute doar dacă cei 41 de primari în funcție (din PNL și fostul PDL) își vor mobiliza foarte bine electoratul să-i voteze pe ei și partidul care vine cu lista de consilieri județeni. Acest procentaj va fi hotărâtor, pentru fiecare partid, atunci când se vor număra mandatele de consilieri județeni, deoarece din rândul lor va fi ales viitorul președinte de Consiliu Județean. Pe acest lucru mizează și Răducu Filipescu, ce vrea, ca orice partid, dealtfel, să obțină un număr de mandate confortabil, care să îi ofere posibilitatea de a da numele viitorului președinte de Consiliu Județean.

Dacă în privința sa declară, hotărât, că nu mai vrea să fie președinte, cu atât mai mult unul care să fie la mâna consilierilor județeni, cele trei variante cu care vine sunt, mai mult sau mai puțin, viabile.

Iulian Dumitrescu și Dan Motreanu sunt două nume care ar trebui să renunțe la București, pentru Călărași, la niște mandate sigure pentru următorii 4 ani, care le oferă posibilitatea de a deveni miniștri, într-un viitor guvern liberal, pentru a risca să fie președinți de Consiliu Județean pentru un an sau doi, după cum ar bate vântul majorității politice. Singura propunere viabilă este numele fostului coleg de clasă al președintelui, Marian Dinulescu, care a pierdut alegerile la care a participat, în bătăliile date de-a lungul timpului, dar care poate câștiga, în sfârșit, la masa verde sau… poate pierde și această șansă, dacă Filipescu va lua altă decizie.

Dacă lucrurile încă nu par așezate la Consiliu Județean, la Primăria Călărași Filipescu vine cu o propunere repetativă, dar la fel de nesigură: Vasile Iliuță.

În Biroul Politic Județean vom veni cu propunerile de primari, viceprimari, consilieri locali și județeni și, de comun acord, vom hotărî. Avem 41 de primari și trebuie să știm să îi ținem în aceeași barcă, pe toți. PSD-ul abia așteaptă ca eu să îmi scot ochii cu Iliuță, ceea ce nu se va întâmpla! Pe lista de Consiliu Județean vor fi trecute numele care și-au dovedit priceperea și capacitatea de muncă pe care au avut-o acum, sau în mandatele anterioare.  Lista va fi discutată și analizată, și este posibil să fie avizată și la nivel național. Primele sondaje le vom face în iunie și iulie, iar următoarele, în septembrie-octombrie. Acolo unde avem primari cu rezultate, vom face sondajele în septembrie-octombrie, dar unde avem semne de întrebare vom face sodajele în iunie-iulie. 

Pentru Primăria Călărași, Vasile Iliuță este o propunere pe care o susțin. Dacă el vrea la Consiliu Județean, trebuie să treacă mai întâi pe la Primăria Călărași. Sunt trei persoane care pot fi la Consiliu Județean, în orice moment, dacă voința lor există: Marian Dinulescu, Dan Motreanu și Iulian Dumitrescu. Aici sunt trei opțiuni, la Primăria Călărași nu e nimeni cu forță care să se bată cu Drăgulin. Poate fi Iliuță, poate fi Viorel Ivanciu sau poate mă înscriu eu. Nu am fost primar niciodată! Până în noiembrie, ne vom așeza opțiunile pe care mergem și în funcție de sondaje.”, spune Răducu Filipescu.

Deocamdată, PNL Călărași este singurul care a început să ofere posibile nume pentru mult râvnitele funcții de la nivel local sau județean. Rămâne de văzut care vor fi competitorii, dar timpul încă oferă posibilitatea de a fi făcute speculații, înainte de a se intra în linie dreaptă. Jocurile au început să fie făcute. Așteptăm cu interes, finalizarea lor!

Please enter banners and links.

Next Post

Numele Colegiului Barbu-Știrbei Călărași a ajuns la festivitatea de premiere a concursului de proiecte spațiale, din Canada

mie mai 27 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Miercuri, 27 mai, elevii care au participat la festivitatea de premiere a concursului de proiecte spațiale, din Canada, și o parte dintre colegii lor de la Colegiul Barbu-Știrbei, au fost prezenți la o conferință de presă organizată de unul dintre sponsorii care a susținut plecarea […]